6 Feluri de mancare numai bune pentru slabit

Mancarurile de slabit pot fi la fel de gustoase si satioase precum cele pe baza de carne. Nu spune nimeni ca trebuie sa-ti fortezi organismul sa consume “obsesiv” doar un singur fruct sau o anumita leguma in stare cruda pentru a scapa de kilogramele in plus. Te poti juca cu toate alimentele sanatoase si sa ajungi sa prepari niste mancaruri la care nu te-ai fi gandit niciodata. Din legume si verdeturi nu se fac doar salate sau supe clasice. Imaginatia nu are limite. Partea buna este ca legumele sunt mult mai accesibile decat carnea, asa ca iti vei permite sa te aprovizionezi din toate categoriile dupa preferinte. Un alt aspect important este ca legumele pot avea consistenta carnii doar daca sunt consumate in combinatiile potrivite si in cantitati mari.
 
Este inca primavara, asa ca avem la dispozitie o multime de trufandale din care putem alege. Este pacat sa nu profitam de ele, mai ales ca pietele sunt pline. Toate sunt frumos colorate si au niste nutrienti care cu greu pot fi egalati de alimentele specifice altor anotimpuri. Astazi ne-am gandit la 6 feluri de mancare pe baza de legume si verdeturi la care poti apela oricand. Au putine calorii, sunt sanatoase si foarte gustoase:

 

1.Rulouri vietnameze cu legume si salata

 

Mancarea aceasta este destul de inedita si asta pentru ca nu se va folosi paine sau pita ca in cazul mancarii mexicane quesadillas. Vom folosi frunze de varza sau frunze de salata. Ideea este sa fie potrivit de mari si groase pentru ca in interior vei pune 1-2 linguri de cuscus, bulgur sau orez brun impreuna cu legume crude la alegere si taiate marunt. Te vei folosi de o foaie de copt si un sucitor pentru a rula frunzele fara a pierde umplutura. Nu ar trebui sa-ti ia mai mult de 10-15 minute aceasta mancare.
 
 

2.Ciuperci umplute cu crema de branza si legume

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ai nevoie de ciuperci mari champignon pe care sa le speli bine, le tai coditele si le umpli cu crema de branza degresata sau cu putine grasimi si legume crude la alegere, taiate marunt. Se pun apoi pe hartie de copt la tava si se lasa la cuptor 20-25 de minute pana se rumenesc.
 
 
 

3.Sparanghel pane

 

O mancare potrivita atat ca snack, dar si cand ai o foame de lup. Pentru aceasta mancare ai nevoie de pesmet, oua batute si mirodenii diverse. Sparanghelul se spala bine, dupa care se inmoaie in amestecul de oua batute cu condimente si se da prin pesmet. Il poti gati intr-o tigaie neaderenta sau la cuptor. Nu-ti va lua mai mult de 15 minute. Sa stii ca se poate consuma cu diverse sosuri light sau cu rosii proaspete.
 
 

4.Broccoli pane cu sos tzatziki

 

O mancare care se prepara dupa aceiasi pasi ca cei prezentati la sparanghelul pane. Secretul este sa ai broccoli cat mai mari sau poti cumpara o capatana mare de broccoli pe care sa o tai dupa bunul plac. Cat timp se gatesc broccolii, poti prepara sosul tzatziki ca sa ai timp sa-l lasi cateva minute la frigider pentru a fi ca o pasta racoritoare. La prepararea sosului tzatziki iti trebuie catei de usturoi, un castravete, iaurt grecesc degresat, ierburi aromatice, ulei de masline si otet balsamic.
 

 

5.Rosii rumenite cu parmezan

 

Ai nevoie de rosii medii sau mari pe care sa le tai felii cam de 1 cm. Le vei aseza frumos pe hartie de copt in tava, iar peste ele vei presara parmezam si ulei de masline. Poti folosi ca ierburi aromatice busuioc, menta, rozmarin si oregano.
 

 

6.Burger vegan din legume

 

Nu vei sesiza vreo diferenta intre clasicul burger si acest tip de burger din legume. Aspectual sunt la fel, iar daca ne gandim la gust poate pacali lejer si carnea. Ingredientele necesare sunt:
 
  • 1 cartof dulce
  • 1 cana de seminte de quinoa fiarta
  • 3 morcovi
  • 1 cartof normal dar de marime medie
  • 2 linguri de seminte psyllium sau de in
  • 1 ou
  • Cateva legaturi de patrunjel
  • Condimente dupa preferinte (sare, piper, curry, boia, etc)

 
Quinoa se scurge bine dupa ce fierbe si se lasa pentru moment intr-un castron. Legumele se dau prin razatoare si se adauga si ele peste quinoa impreuna cu restul ingredientelor din lista.  Amesteca bine compozitia pana se intrepatrund bine ingredientele, incepe sa formezi burgerii si prajeste-i la tigaie neaderenta. La final se orneaza exact ca burgerii obisnuiti. 
 

 

Tags:
slabit
mancare
feluri de mancare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare