6 gustari pentru copii

La fel de importante ca si mesele raman gustarile, caci, in fond, lor le revin rolul de a-i astampara foamea celui mic. Fara ca el sa mai dea iama in dulapiorul cu dulciuri. Si pentru ca nu vrem sa stai toata ziua in bucatarie, pregatuindu-i celui mic mesele si gustarile necesare, iti propunem cateva idei de gustari sanatoase, multe dintre ele, rapide.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Oua

Pe cat de simplu ti se pare, pe atat de sanatoasa si delicioasa va fi gustarea pentru cel mic. Fierbe mai multe oua, iar cand s-au racit pune-le in frigider. Un ou fiert este o gustare pe cinste pentru prichindelul tau. Caci un ou ii asigura unui copil de patru ani o treime din proteinele necesare, zi de zi. Tinute in frigider, ouale isi vor pastra savoarea. Dar, nu le tine mai mult de o saptamana! Daca princhindelul tau stramba din nas la vederea oului fiert, pe post de gustare, poti sa-i pregatesti un ou prajit, rulat intr-o tortila de faina.

 

Paste

Sunt ideale pentru a-i astampara pofta de carbohidrati celui mic. Alege pastele cu forme funny sau cele preferate de princhidelul tau. Pregateste-le conform instructiunilor de pe ambalaj si pune-le la frigider, dupa ce s-au racit. Cand vine ora gustarii, pune jumatate din paste intr-un bol, amesteca cu pui gatit ori suc de rosii ori legume si pune vasul in cuptorul cu microunde. Micutul tau se va linge pe degete.

 

Pere
Bogate in fibre, perele se pot gati in diverse moduri, pentru a-l suprinde pe micutul tau. Poti sa optezi pentru o gustare din pere de la conserva si un bol mic cu branza dulce sau ii poti servi o para zemoasa, in farfuriuta lui preferata. Simplu, rapid si gustos.

 

Smoothie


Cand va vedea amestecul de culoare si va simti aroma unui smoothie ca la carte, micutul tau va uita de chips-uri si alte gustari nesanatoase. Pregateste-i o gustare din: iaurt de vanilie, fara grasimi, suc de portocale, o banana. Pur si simplu, amesteci toate ingredientele folosindu-te de un blender. Si pentru a-i captiva atentia micutului tau, incearca sa adaugi in smoothie si o felie de fruct proaspat sau congelat.

 

Mix de culoare

Suna interesant, nu? Este un amestec de: nuci, covrigei, cereale integrale, chips-uri din banana si popcorn. Cantitatile, evident, sunt mici, cat pentru farfuriuta lui. Si daca ti se pare un pic ciudat  amestecul acesta, afla ca gustarea nu este restanta la capitolul nutrienti. Nucile din ea contin: fier, magneziu si zinc.

 

Gofre din faina integrala


Asigura-i necesarul de fier, vitamina B6, B12 si A, gatindu-i gofre din faina integrala pe care sa le garnisesti cu un pic de crema de branza, fara grasimi si cu un jeleu din fructe. Cu un pic de imaginatie, dar fara sa depasesti barierele a ce inseamna dietetic, il poti tine pe micutul tau departe de fast-food.

Tags:
gustari pentru copii
alimentatia copilului
gustari nutritive
alimentatie sanatoasa
nutrienti
copii
mamici
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare