Foloseste stressul in favoarea ta

Cred ca despre stress se vorbeste mai mult decat exista, ceea ce duce la un cerc vicios: cu cat ne preocupa mai mult, cu atat ne afecteaza mai tare. Sa il ignoram pur si simplu, daca exista, nu este bineinteles o solutie, fiindca stim cu totii ce efecte nocive pe termen lung dar si imediate poate provoca stresul. Ce nu stim este ca poti folosi stresul in favoarea ta.

Munca, copii, grijile de zi cu zi, chiar si gandul la distractie ne poate stresa. De ce ajungem sa ne stresam? Din cauza celorlalti, a organizarii lucrurilor, a factorilor sociali. Lipsa de respect din partea altora, a nu ti se recunoaste meritele, a nu fi implicat în luarea deciziilor, a avea de a face cu persoane agresive, asteptari nerealiste ale altora, etc. sunt motive de stres. Deciziile pe care trebuie sa le luam la munca, deciziile care se iau fara noi, toate acestea ne streseaza.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Poti elimina starea de stres prin dieta?

Ia mese mici si mai frecvent, acestea vor face ca digestia sa nu fie dificila. Cantitatea de grasimi pe care o consumati trebuie sa fie mica, in schimb, ar fi bine sa compensati cu fructe - minim cinci fructe si legume pe zi. Nu doar dieta conteaza, ci si atitudinea: fa in fiecare zi exercitii de relaxare, incepand ziua cu cateva ore mai devreme decat de obicei.

Foloseste stresul in favoarea ta, ca pretext de rasfat: vacanta, spa, orice te poate face sa te simti mai bine, fara o participare efectiva care te-ar putea stresa. Cel mai important este ca atunci cand stresul apare, tu sa il recunosti si sa nu consideri ca este un aspect normal al vietii. Incearca sa iti eficientizezi munca, munceste mai putin si cu rezultate mai bune. Astfel vei evita suprasolicitarea, unul dintre cei mai mari "dusmani" din viata moderna.

Totul se petrece in mintea noastra, la fel cum o stare de lucruri ne poate afecta negativ, noi putem gasi inn orice un aspect bun, pe care sa il folosim in favoarea noastra. Foloseste stresul ca pe o placa de surf care sa te ajute sa iei valul, nu il tratat ca pe o greutate care sa te traga la fund.

Tags:
Stressul bun
stres
oboseala
munca multa
dieta usoara
suprasolicitare
relaxare
serviciu
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare