Asa iti compui rapid mese de 100-300 calorii - le consumi oricand

Cert este ca nu putem manca o data pe zi din dorinta de a slabi si cu atat mai putin ca sa fim sanatosi. Medicii si nutritionistii spun clar ca trebuie sa avem 3 mese principale si eventual 1-2 gustari intre mese daca este cazul, dar din pacate multi tind sa aduca organismului un surprlus de calorii pe care si-l depoziteaza sub forma de grasime interna si grasime subcutanata. Acest lucru se intampla pentru ca exageram indiferent ca mancam o singura data pe zi, moment in care consumam calorii cat pentru toata ziua sau mancam prea mult la fiecare masa in parte. Scaderea aportului de calorii nu este un moft doar pentru a slabi, ci si pentru sanatate. 
 
La prima vedere, masura de reducere a aportului caloric poate speria pe oricine, mai ales pe cineva care s-a obisnuit sa manance mult si des, dar noi te linistim si iti spunem ca nu este o masura asa drastica precum pare. Secretul este sa-ti stabilesti un anumit numar de calorii pentru fiecare masa in parte si tine-te de el sa nu-l depasesti. Trisari se accepta o data pe saptamana, dar si atunci cu o oarecare moderatie (aici ne referim la un burger mic, o felie de pizza, o prajitura, etc.).
 
Cei care au reusit  sa slabeasca  este evident ca vor sa-si mentina silueta noua, dar de multe ori nu se intampla asa. Asta pentru ca revenim dupa dieta la vechile obiceiuri alimentare care ne-au pus in ipostaza de a ne dori sa slabim. Cel mai bine este sa iti gasesti un stil de viata care sa te caracterizeze si sa fie pentru nevoile organismului tau. Vei avea in mod permanent un regim alimentar sanatos, variat si echilibrat si nu va aparea efectul yo-yo. Acestea fiind spuse se recomanda sa consumam zilnic undeva la 1200-1300 calorii (femeile) si 1500-1600 calorii (barbatii).
 
Ce inseamna 1200-1300 de calorii? La niste calcule mai amanuntite inseamna ca fiecare masa trebuie sa contina cam 300-350 de calorii daca este sa nu iei gustari intre mese, dar daca esti genul care prefera o gustarica din cand in cand incearca sa nu depasesti 300 de calorii la o masa. 
 
 
 
Sa stii ca o masa ce insumeaza 100-300 de calorii poate fi destul de consistenta si frumos colorata daca stii cum sa o compui. Cu cateva categorii alimentare cheie vei reusi sa obtii rapid senzatia de saturatie si nu ti se va mai face foame cel putin 2 ore. Poate parea dificil sa compui astfel de mese, dar noi iti demonstram ca se poate si ca merg consumate in orice moment al zilei. Iata niste exemple de mese principale:
 
  • 1 cana de iaurt grecesc cu 3 linguri de musli – poti prepara acasa lapte condensat cu musli
  • Smoothie la bol din iaurt grecesc degresat, zeama de lamaie, kiwi si afine
  • Terci din banane pisate, pudra de roscove, scortisoara, 3 linguri de tarate de ovaz  si 4 linguri de iaurt grecesc degresat
  • 1 bruscheta din piept de pui la grill mare cat palma si ornat cu salsa caliente 
  • O bucata de piept de pui acordeon in ale carui buzunare sa pui rosii, ceapa rosie si mozarella si se consuma cu sos pesto (patrunjel  proaspat, 3-4 linguri de iaurt grecesc, zeama de la o lamaie si 2 linguri de ulei de masline)
  • Budinca din seminte de chia, iaurt grecesc degresat, pudra de cacao si fructe de padure
  • Supa de pui a la grec (varianta sanatoasa  si hipocalorica aici)
  • Supa de rosii cu crutoane Gaspacho
  • Bruschete din paine din seminte rumenita si decorata cu somon sau sunca slaba de pasare, rosii, ceapa verde, ceapa rosie, porumb, castraveti, frunze de salata, humus din naut, ardei iute fara samburi si ardei gras
  • Sandvisuri crocante cu de toate
  • Tot felul de salate (evita sosurile, dressingurile grase, maioneza, smantana, mustarul, etc)
  • Mancarica de naut/linte/seminte de quinoa/tofu/hrisca/cuscus/natto cu legume si verdeturi
  • 1 palma de peste la grill cu tot felul de legume si verdeturi
  • 1 palma de carne slaba de pasare cu salata
  • 1 cana de fructe de mare asortate la grill sau gatite la cuptor sau aburi cu legume
  • Salata de legume marinate, dar asortate (sa fie legume de vara si nu de iarna)
  • 1 tacos cu piept de pui si salsa caliente

 
Gustari:
1 rosie umpluta cu iaurt grecesc degresat sau ton in apa
1 smoothie
1 fruct
 
 
 
 
 
Surse photo: pinterest.com; cleanfoodcruch.com;

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
calorii mese
300 calorii
100 calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare