Beneficiile dietei fara ulei

Atunci cand vrei sa slabesti, dar nu stii ce dieta sa alegi, poti incerca sa excluzi anumite alimente nesanatoase si vei vedea rezultate. De pilda, uleiul de gatit. Este cel mai simplu sa renunti la ulei spre deosebire de deserturi sau sucuri carbogazoase. Da-mi voie sa-ti spun ca poti renunta la ulei pe o perioada nedefinita si sa-ti formezi un stil de viata din asta. Medicii spun ca este foarte sanatos sa avem un regim alimentar fara ulei, dar te vor bucura si beneficiile asupra siluetei. Nu cred ca exista un truc mai usor de slabit decat acesta si nici nu vei cheltui multi bani ca sa poti slabi cum este cazul dietelor care presupun respectarea unui anumit meniu zilnic.
 
In ziua de astazi, majoritatea suntem ocupati si nu ne permitem “luxul” de a petrece mult timp in bucatarie, astfel ca o dieta fara ulei este cea mai indicata. Dieta fara ulei nu inseamna doar renuntarea la uleiul pentru prajirea si calirea alimentelor in tigaie, ci si renuntarea la alimentele care deja contin ulei cum ar fi mancarea de tip fast food, produsele de patiserie, chipsurile, sosurile grase, maioneza si altele de acest gen. Se considera ca uleiul devine toxic prin prajire, mai ales daca alegem sa-l refolosim la prepararea diverselor mancaruri. Intr-adevar, exista si alte tipuri de ulei mult mai sanatoase decat floarea-soarelui si anume ulei de rapita, ulei de masline, cocos si altele, dar daca sunt folosite la prajit tot nu sunt sanatoase 100%, asa ca mai bine renunti de tot.
 
 
 

Cum te ajuta renuntarea la ulei?

 

Spuneam si anterior ca beneficiile vor fi multe. Uleiul folosit la prajit este printre cele mai comune cauze pentru ingrasare, dar si pentru diverse probleme de sanatate. Atunci cand renunti la el, vei putea manca aproape tot ce-ti doresti. Multe alimente sanatoase devin nocive pentru sanatate daca le gatesti in mult ulei. Daca stii ca ai deja cateva probleme de sanatate, poate este o idee buna sa renunti de tot la ulei.  Iata cum te mai poate ajuta o astfel de dieta:
 
1.Vei reusi sa scapi de colesterolul rau intr-un timp scurt si nu vei mai avea niciodata probleme cu el daca vei avea mereu un regim alimentar fara ulei.
 
2.Nu vei avea probleme cu ficatul gras si asta pentru ca ficatul nu va mai fi bombardat cu grasimi nesanatoase si prajeli. Ficatul tau se va regenera si va metaboliza mai bine mancarurile consumate.
 
3.Vei preveni afectiunile cardiovasculare, care cel mai adesea se datoreaza grasimii depuse la nivelul arterelor.
 
4.Digestia va fi mai alerta si asta pentru ca nu va mai fi ulei in mancaruri care sa o ingreuneze si sa-ti dea senzatia de suprasaturatie pe moment. Nu uita ca o digestie alerta va da un boost metabolismului si vei reusi sa slabesti, intrucat caloriile din mancare nu se vor mai depune atat de usor.
 
5.Vei slabi cel putin 3 kilograme pe saptamana numai prin simplul fapt ca nu mai utilizezi ulei la gatit si nici la prepararea salatelor.
 
6.Vei scapa de senzatia de oboseala si lipsa de energie specifica consumului de prajeli.
 
7.Nu vei mai fi deshidratat. Cei mai multi care consuma prajeli nu se hidrateaza corect si se trezesc cu diverse dezechilibre in organism.
 
8.Nu vei mai avea probleme cu acneea, matreata si grasimea de pe piele sau scalp. Exista studii care afirma faptul ca exista o oarecare legatura intre mancarurile uleioase si aparitia acestor probleme.
 
9.Vei scapa de grasimea viscerala, care este cea mai periculoasa si asta pentru ca se depune in jurul organelor interne si ingreuneaza si circulatia sangelui catre inima.
 
10.Procesele din corp vor functiona mult mai bine fara consumul de ulei si de asemenea, organismul se va regenera mai repede.
 
 

Cum excludem uleiul din alimentatie?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Daca nu mai prajim alimentele in ulei asta nu inseamna ca problemea este rezolvata total. Pana la urma, uleiul reprezinta grasimile nesanatoase, care nu aduc deloc beneficii organismului. Mai mult iti ajuti organismul consumand numai grasimi sanatoase precum avocado, nuci, migdale, masline, etc. Iata ce masuri trebuie sa iei:
 
  • Nu mai praji nimic si alege sa gatesti absolut orice la cuptor fara ulei, la  grill sau sa fierbi alimentele
  • Nu mai consuma lactate si branzeturi cu grasimi si alege-le doar pe cele degresate 
  • La salate inlocuieste uleiul cu zeama de lamaie
  • Nu folosi ulei nici la deserturi
  • Nu folosi ulei la supa
  • Poti consuma carne doar daca e slaba si nu o prajesti
 

 

Tags:
ulei
dieta
dieta fara ulei
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare