Bolile de inima

Afectiuni 19.01.2012 Otilia Ignat

Bolile de inima sunt molima secolului. Stresul si alimentatia necorespunzatoare sunt principalele cauze. Excesul de alimente grase, fumatul si oboseala accentuata sunt cauzele comune. Alaturi de aceasta exista si cauze pe care nu le luam in seama, dar care nu fac decat sa agraveze bolile de inima. Iata care sunt principalele motive "tacute" care sunt tot atatea de factori de risc in aparitia bolilor de inima.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Colesterolul rau este unul din factorii care afecteaza grav sanatatea inimii, mai ales ca acesta se strecoara in mai toate alimentele procesate, in dulciurile industriale si in alimentele de tip fast food.

Infectiile mici si repetate, racelile, abcesele dentare, inflamatiile articulare afecteaza sanatatea inimii si sunt un factor care poate declansa bolile de inima sau poate acutiza probleme minore.

Suferintele renale si absenta unui aport suficient de lichide este un alt factor care poate declansa bolile de inima. Rinichii sunt organele ce regleaza raportul dintre sodiu si potasiu, vital pentru buna functionare a inimii. Dezechilibrele duc la suferinte grave ale inimii si ale sistemului vascular.

Viata in mediul urban, sedentarismul, mediul poluat sunt un factor de stres suplimentar, care afecteaza grav activitatea cardiovasculara. Bolile de inima sunt favorizate de oras.

Deficitul de calciu poate duce la declansarea si agravarea bolilor de inima. Calciul este unul din mineralele care intervin in transmiterea impulsului nervos la nivelul muschiului cardiac, iar dezechlibrele, si mai ales deficitul, aduce prejudicii bunei functionari a muschiului cardiac, scrie Yahoo Shine.

Evitarea tuturor acestor factori de risc ascunsi  este simpla. Principiul "totul trece prin farfurie" se dovedeste din nou valabil. Alimentatia este capabila sa combata stresul, poate duce la mentinerea sub control a nivelul de colesterol, hidratarea sustine activitatea renala, miscarea fizica atenueaza efectele negative ale vietii in oras, iar prevenirea racelilor isi gaseste sustinerea in consumul de fructe si legume si in miscarea in aer liber.

Bolile de inima nu sunt un pret pe care trebuie sa-l platim de dragul vietii moderne. Bolile de inima isi gasesc cele mai bune cai de prevenire tocmai in atuurile pe care le are omul moden.  

Tags:
Bolile de inima
colesterol
stres
calciul
sodiu
potasiu
activitate cardiaca
sistemul cardio-vascular
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • andra
    1. andra 01.06.2012 12:58

    o dieta echilibrata si multa miscare fac bine la inima, insa in ziua de azi e cam greu sa faci lucrul asta. Eu eram o fire mai sedentara pana am facut in preinfarct, noroc cu doctorii de la clinicco brasov, ca altfel nu stiu ce faceam

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare