Carnea si legumele se imbina perfect in acest meniu de 12 zile - slabire si piele tonifiata

Iata un meniu potrivit si pentru pofticiosii care adora carnea, dar care isi doresc in acelasi timp sa slabeasca sau sa-si mentina silueta. Este un meniu cat se poate de sanatos, echilibrat si variat si contine toti nutrientii necesari organismului. Pentru ca se bazeaza atat pe proteine animale cat si vegetale, nu vei avea probleme cu pielea lasata si vergeturile ce apar mereu dupa ce scapam de surprlusul de kilograme. Meniu se tine doar 12 zile, dar iti poti folosi imaginatia sa combini mancarea in acelasi mod.
 
Mancarurile se pregatesc destul de repede, asa ca lipsa timpului nu este o scuza cand vrei sa slabesti sanatos.
 
Ziua 1
 
 
Micul dejun – paine toast cu crema de guacamole sau avocado, rosii, seminte de susan si bacon slab sau sunca presata slaba; un smoothie la alegere
 
Pranz – supa in stil asiatic din mazare, broccoli, conopida, morcovi, pastrama si taitei din dovlecei
 
Cina – 2-3 chiftele din somon afumat pe care le poti prepara din legume tocate, faina si oua; salata de cruditati
 
 
Ziua 2
 
 
Micul dejun – 3-4 ardei iuti, dar scoate samburii in care pui putina hrisca fiarta sau seminte de quinoa fiarta sau porumb fiert sau la conserva; decoreaza cu verdeturi; smoothie
 
Pranz – fajitas fara lipie; ai nevoie de ardei gras de toate culorile pe care ii tai julien, ceapa rosie taiata julien, rosii taiate marunt, fulgi de chili si creveti; se gateste la cuptor destul de repede cu sos de soia si condimente iuti
 
Cina – o salata Caesar 
 
 
 
 
Ziua 3
 
 
Micul dejun – un bol de hrisca fiarta cu iaurt grecesc si fructe la alegere, dar si seminte de in macinate sau chia
 
Pranz – bors acru cu cartofi dulci si ardei gras 
 
Cina – un burger din ciuperci champignon mari ( acestea se gatesc la grill doar cu palarie, le folosim in loc de bulci de paine, iar inauntru punem crema din sfecla rosie si legume tocate)
 
 
 
 
Ziua 4
 
Micul dejun – 1 clatita din dovlecei unsa cu iaurt grecesc si legume crude taiate marunt (in loc de carne foloseste dovlecei dati prin razatoare, pune faina, oua); plus smoothie sau ceai verde
 
Pranz – supa bulgareasca fresh din iaurt, marar, patrunjel si castraveti si un cartof dulce umplut cu legume tocate, gatit la cuptor sau microunde
 
Cina – rulada fara gatire din somon, crema de branza fara grasimi, patrunjel tocat si rosii; ai nevoie de somon file afumat, o folie alimentara pentru ca pe ea asezi frumos pestele, il ungi cu crema si asezi frumos legumele si incepi sa rulezi; 
 
 
 
Ziua 5
 
 
Micul dejun – 3 jumatati de rosii mari cu sos salsa caliente, putin parmezan si putin bacon la microunde sau cuptor; un smoothie;
 
Pranz – 1 dovlecel mare umplut cu legume tocate, verdeturi si se decoreaza cu parmezan
 
Cina – 1 dovlecel mare taiat rondele si gatit la grill; se serveste cu sos tzatziki
 
 
 
Ziua 6
 
 
Micul dejun – 2 bruschete din somon afumat sau gatit la grill cu crema de avocado, rosii, verdeata si seminte de susan; un smoothie
 
Pranz – supa din fructe de mare cu legume tocate si verdeturi si 1 bruscheta ca la micul dejun
 
Cina – 2 sandvisuri la care folosesti felii de castraveti in loc de paine, iar intre felii crema de legume, rosii, verdeturi si sunca slaba
 
 
 
Ziua 7
 
 
Micul dejun – smoothie la bol din iaurt grecesc si fructe la alegere in blender, decorat cu fructe si seminte de chia
 
Pranz – broccoli cu creveti gatiti la abur cu ardei iuti si sos salsa caliente
 
Cina – salata din piept de pui la grill cu frunze de salata si sos de soia
 
 
 
Ziua 8
 
Micul dejun – 1 bol cu legume marinate si somon agumat
 
Pranz – 2 bucati de piept de pui acordeon
 
Cina – supa rece din rosii, ardei gras, iute, ceapa si cativa taitei
 
 
 
Ziua 9
 
 
Micul dejun – 2-3 felii din pate de legume tocate, rosii si putin bacon
 
Pranz – cartofi acordeon umpluti cu legume (inspira-te de la pieptul de pui acordeon)
 
Cina – crema de humus cu legume crude
 
 
 
Ziua 10
 
 
Micul dejun – 1 bol cu seminte de quinoa fiarta sau cuscus cu legume
 
Pranz – ciuperci champignon  la cuptor umplute cu legume si decorate cu parmezan
 
Cina – dovlecei crocanti feliati, dati prin ou si pesmet gatiti la cuptor infasurati in putin bacon; se serveste cu sos salsa caliente
 
 
 
Ziua 11
 
 
Micul dejun – salata de dovlecei cruzi, patrunjel, rosii si sos tzatziki
 
Pranz – tocanita din ciuperci cu sos de chili 
 
Cina – piept de pui crocant, taiat cuburi si dat prin pesmet servit cu salata de cruditati
 
 
 
Ziua 12
 
 
Micul dejun – 2 castraveti acordeon umpluti cu legume rondele
 
Pranz – 1 quesadillas vegana din mix de legume si sos salsa caliente
 
Cina – linte cu legume si verdeturi
 
 
 

 

Tags:
se imbina carne si legume
meniu slabire
piele tonifiata
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare