Ce sa mai mancam astazi? Meniu cu 5 mese delicioase

Un regim alimentar sanatos trebuie sa fie echilibrat, variat si sa contina toate categoriile alimentare. Cele mai multe persoane care vor sa slabeasca se plafoneaza doar pe anumite mancaruri sau alimente si ajung sa constate ca greutatea stagneaza si apare frustrarea. Iata ca la un moment dat incepem sa nu mai slabim din cauza ca nu mancam variat. Ne trebuie putina imaginatie in bucatarie, dar si sa avem mereu la indemana cat mai multe alimente proaspete ca sa le combinam exact asa cum ne dorim.
 
Exista o problema insa pentru persoanele mult prea ocupate sau lenese, care se abat uneori de la regulile esentiale ale unei diete sanatoase. La un moment dat ajung sa manance orice pe fuga doar de dragul de a-si potoli foamea. Nimic mai gresit! Sfatul meu este sa te gandesti cu o seara inainte ce ai vrea sa mananci a doua zi. Eventual iti si poti pregati mancarea si sa o pastrezi in caserole inchise bine ermetic ca sa o poti lua cu tine la locul de munca. Iata ca se poate sa mancam sanatos si variat chiar daca dispunem de putin timp. 
 
Cea mai importanta regula de care trebuie sa tinem cont este sa evitam sucurile carbogazoase, mancarea de tip fast food, produsele de patiserie, mezelurile si alte mancaruri procesate, alcoolul, dulciurile pline de zahar rafinat, grasimile si prajelile. Partea buna este ca exista varianta sanatoasa la fiecare din categoriile de evitat, iar in acest mod nu vom deveni persoane frustrate.
 

Ce putem manca astazi?

 

Gastronomia si imaginatia merg mana-n mana, iar  daca stim exact care sunt cele mai sanatoase si slab calorice alimente vom reusi sa le preparam in diverse moduri. Nu neaparat cum ne spun altii, ci cum ne place noua. 
 
Astazi ne-am gandit la un meniu cu 5 mese, respectiv 3 mese principale si 2 gustari. De ce? Pentru ca este mult mai eficient sa mancam des, dar putin pentru ca asa nu ne va fi niciodata foame pe parcursul zilei si vom da randament  maxim la activitatile pe care trebuie sa le desfasuram. 
 
 
In cazul in care te intrebi cum numeri caloriile si cum stabilesti portiile de mancare iti vom spune ca este cat se poate de simplu. Daca ai carne in farfurie aceasta trebuie sa fie de o palma si nu mai mult si trebuie sa fie preparata la abur, la cuptor sau la grill si fara ulei daca se poate sau foarte putin. Cred ca 1 lingura de ulei de masline nu a facut rau nimanui. Cand avem carbohidrati precum cartofi, piure de cartofi sau orez, este bine sa alegem variantele sanatoase si sa nu consumam mai mult de 2-3 linguri mari. In ceea ce priveste legumele si verdeturile nu exista reguli. Daca vrei si fructe trebuie consumate dimineata sau in prima parte a zilei. Iata o idee de meniu ca sa te inspiri pentru zilele cand esti in pana de idei:
 

Micul dejun

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Imediat dupa trezire – un ceai verde sau negru neindulcit, apa cu lamaie si ghimbir sau un smoothie fresh racoritor; cam la o ora dupa trezire putem manca:
 
  • Paine prajita toast cu guacamole sau crema de avocado cu rosii cherry taiate bucati, patrunjel sau marar si o felie de jambom
  • 1 bol mare cu fructe dar fara frisca, indulcitori si alte bombe calorice
  • Biscuiti crackers cu crema de branza degresata, tomate si patrunjel sua poti inlocui crema cu ton fara ulei
  • Hrisca cu kefir si seminte de in sau chia
  • Sandvisuri cu castraveti in loc de paine

 
Gustare pana la pranz – 2 felii de cascaval, 1 felie de paine prajita cu rosii sau branza feta cu rosii
 
 
Pranz
 
  • 2-3 oua umplute cu ton si zeama de lamaie sau oua umplute cu pasta de avocado si verdeata
  • 2 legume umplute cu seminte de quinoa sau mozarella, rosii si verdeturi (poti alege rosii, ardei gras, dovlecel, vinete) – poti gati la cuptor
  • Supa crema din legume, crutoane si seminte
  • Pita la grill cu crema de branza degresata, legume si verdeata
  • Legume la grill cu verdeata

 
 
Gustare pana la cina – 1 bol cu fructe sau un fruct ca atare
 
 
Cina
 
  • Peste cu piure de legume si verdeata
  • Piept de pui sau curcan cu legume la abur
  • Fast food vegan
  • Salate

Citeste si Slabeste cu meniul cu 5 mese pe zi

 
 
 
 
 

 

Tags:
meniu cu 5 mese delicioase
mese delicoase
meniu
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare