Cum iti calculezi numarul de calorii pe care sa-l arzi ca sa scapi de numarul de kilograme dorit?

Daca vrei sa slabesti este necesar sa stii ca acele kilograme nu vor disparea peste noapte cum nici peste noapte nu au aparut. Ai nevoie de rabdare, dorinta mare de a face schimbari in stilul de viata si o buna organizare. Nu te gandi acum ca trebuie sa te inchizi in sala de fitness ca sa slabesti. Oricine poate slabi fara a pune la bataie un buget mare. Inainte de a porni in calatoria slabitului, este bine sa constientizezi ca dietele mult prea restrictive nu-ti vor face deloc bine. Spunem asta pentru ca totul este un miraj. Ti se pare ca slabesti repede, dar acele kilograme vor reveni in scurt timp intr-un numar si mai mare. Acest lucru se intampla mereu pentru ca nu topesti grasime si calorii, ci apa din tesuturi si masa musculara. In cadrul acestui articol vei descoperi ce numar de calorii trebuie sa arzi pentru a topi 1 kilogram si astfel iti va fi mult mai usor sa ajungi la greutatea ideala pentru tine.
 
De ce kilogramele revin dupa dietele restrictive? Spuneam si anterior ca scapi de apa si masa musculara. Poate oricine se bucura ca scapa de retentia de apa si de aspectul pufos, dar pielea nu va arata deloc bine. Niste muschi lasati nu doar ca arata inestetic, dar nu te vor ajuta pe viitor sa arzi grasimea subcutanata. Este dovedit faptul ca cu cat masa musculara este mai mare cu atat mai multe calorii vei arde.
 
In mediul online vei gasi tot felul de promisiuni in ceea ce priveste dietele si numarul de kilograme pe care il poti pierde. Ei bine, nu trebuie sa te descurajezi. Noi iti spunem ca slabirea nu are loc dupa anumite tipare si ca fiecare organism slabeste in modul lui in functie de conditia fizica, varsta, rata metabolica, gradul de activitate sau sedentarism si stilul de viata per ansamblu.
 
Este posibil sa slabesti 1 kilogram pe zi? Da si nu. Depinde de organism. Exista persoane care reusesc si care nu. Depinde cat de mult iti imbunatatesti stilul de viata si cat de perseverent esti. Pentru ca traim totusi in vremuri alerte, toata lumea isi doreste o slabire cat mai rapida daca se poate si fara efort. Realitatea sta putin altfel. Iti poti stabili ce numar de kilograme vrei sa topesti numarand zilnic la fiecare masa numarul de calorii. La finalul zilei te intereseaza numarul de calorii per ansamblu. Pentru slabire este evident ca ai nevoie de un deficit caloric daca vrei sa arzi kilogram dupa kilogram. Cu alte cuvinte, organismul tau trebuie sa arda un numar caloric suficient ca sa nu apuce sa-si faca rezerve, care mai tarziu se vor transforma in grasime subcutanata. Cei care se ingrasa reusesc sa consume mult mai multe calorii decat corpul lor are nevoie. 
 
 
 

Cum calculam caloriile pentru a topi 1 kilogram de grasime?

 

Ideal este sa slabesti kilogram dupa kilogram de grasime si nu de apa si masa musculara. Rezultatele se vor vedea imediat la hainele vechi. Odata arsa, grasimea nu se mai depoziteaza atat de repede, ceea ce este de dorit. Pentru asta trebuie sa-ti ajuti corpul. Iata niste sfaturi:
 
1.Stim ca poate te-ai obisnuit cu un numar mare de calorii pe zi, dar daca vrei un deficit consistent, incearca sa reduci caloriile zilnice cu 800 sau 1000. Asta inseamna ca  fiecare masa trebuie sa contina cam 300-350 de calorii maxim.
 
2.Alege alimente hipoclaorice, dar consistente. Exemple in acest sens ar fi nautul, semintele de quinoa, cuscusul, bulgurul, lintea, cartofii dulci, etc. Iata 25 de alimente cu zero calorii!
 
 
3.Pentru a topi 1 kg de grasime trebuie sa consumi 1000 de calorii pe zi. Vei sesiza ca slabirea are loc mai repede in primele zile, dupa care devine mai lenta, dar tot are loc.
 
4.Intr-o saptamana trebuie sa consumi 7000 de calorii daca zilnic ai grija sa consumi 1000 de calorii.
 
5.Nu sari peste micul dejun si pranz. Multi nu mananca o zi intreaga si ajung sa manace cat pentru toata ziua la cina. Foarte gresit! Realitatea este ca metabolismul este mai alert in prima parte a zilei, dupa care incetineste treptat. Daca vrei sa slabesti repede mananca sanatos si hipocaloric pana la cina. Seara poti consuma ceva simplu, rapid si cu multe legume si verdeturi crude.
 
 
6.Hidratarea este cheia! 
 
7.Evita sa fii sedentar. Orice tip de miscare te ajuta!
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
numarul de calorii
calorii
calculezi numarul de calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare