Cum slabesti vara consumand peste – minus 4-5 kg pe saptamana

Daca vrei sanatate si slabire concomitent, atunci trebuie sa tii si tu dieta cu peste pentru 2 saptamani si nu uita ca poti topi si 4-5 kilograme numai intr-o saptamana in functie de organism. Sigur esti derutat de multele diete existente si nu stii niciodata pe care sa o alegi, dar iata ca mergi la sigur cu aceasta dieta. Unii ar spune ca este mai degraba un stil de viata sanatos sa consumi peste si daca este sa ne gandim la multele avantaje, suntem de acord. Este de dorit ca slabirea si mentinerea sa nu lezeze organismul, asta daca vrei sa-ti pastrezi greutatea dorita cat mai mult timp cu putinta. Este stiut faptul ca dietele mult prea restrictive dauneaza organismului daca sunt tinute in mod repetat si la distante scurte. Nu mai este un secret ca pestele si fructele de mare contin acizi grasi sanatosi Omega-3 si Omega-6, dar sigur nu stiai ca nu este posibila slabirea sanatoasa fara acesti nutrienti. Te ajuta sa-ti reechilibrezi intreg organismul si poti slabi fara sa te infometezi. Daca tot ne aflam in sezonul cald, iata ca dieta cu peste este cea mai recomandata si populara peste tot in strainatate. Credem ca rezultatele te vor uimi!
 
Nu exista medic sau nutritionist care sa nu recomande consumul de peste. Poti incepe prin a tine 2 saptamani aceasta dieta, dupa care poti avea grija sa consumi peste in mod regulat pe langa alte mancaruri sanatoase. Asa iti asiguri logevitatea si o sanatate de fier.
 
Poate te gandesti acum ca pestele este periculos, avand in vedere toxiinfectiile, rezidurile, poluarea, hormonii de crestere si acumularile de metale grele. Este normal sa te gandesti la aceste aspecte, mai ales ca sunt destul de des intalnite. Depinde de tine insa sa cumperi peste proaspat si numai din surse sigure si autorizate. Asa scazi orice fel de risc! In societatea actuala este greu sa gasesti ceva sanatos 100%, dar nu este si imposibil. Doar putina atentie se recomanda!
 
Pestele nu se consuma oricum in dieta. Daca il prajesti in faina, malai, ou, pesmet si il combini cu cartofi sau vei face alte combinatii grele la stomac si calorice, nu vei slabi ci chiar vei reusi sa te ingrasi si mai mult. 
 
 
 

Cum se tine dieta de 2 saptamani cu peste si fructe de mare?

 
Inainte de a incepe aceasta dieta trebuie sa stii ca este una care nu infometeaza chiar daca sunt recomandate combinatiile alimentare simple, sanatoase si slab calorice. Un alt avantaj fata de restul dietelor este ca in acest caz nu trebuie sa numeri caloriile si nici portiile de mancare. Ar fi o slabire lipsita de stres si nici macar nu ai nevoie de meniuri sofisticate care sa-ti ia mult timp in bucatarie. Pestele poate fi la fel de bun si rece in caz ca nu stiai, dar asta numai daca este preparat corespunzator cu mirodenii specifice.
 
 
Secretul dietei este sa consumi peste de 1-2 ori pe zi in combinatie cu tot felul de salate de cruditati, la micul dejun se mananca porridge cu fulgi de ovaz, iar la gustarile dintre mese poti consuma un smoothie sau un fruct sau jumatate de leguma cu humus sau sos light.
 
Pestele se gateste la grill sau la cuptor cu cat mai putin ulei de masline si ai grija sa adaugi condimente si ierburi aromatice specifice pestelui si fructelor de mare. Adauga cat mai multa verdeata proaspata precum patrunjel, ceapa verde, marar, leustean, etc., iar la final ajuta sa se imbine toate aromele adaugand zeama de lamaie sau lime. Mai poti adauga seminte de chia, susan, etc. Vezi aici 6 salate minunate cu ton!
 
 
In mod normal, la slabire se recomanda la o masa sa consumi o bucata de peste de marimea palmei tale. Garnitura poate fi din abundenta daca este vorba de salate de cruditati din diverse ingrediente sau salate verzi si simple.
 
Nu uita de asemenea sa consumi tot felul de smootheiuri si ape aromatizate din 2 in 2 ore pe timpul zilei.
 
 

Ce peste sa consumam?

 
Evident, nu se recomanda tipurile grase de peste si nici cele cu prea multi spini. Poti consuma insa:
 
  • File de somon afumat in loc de mezeluri
  • Somon gatit in diverse moduri
  • Tilapia
  • Pangasius
  • Hering
  • Sardine
  • Ton in apa
  • Creveti
  • Novac
 

 

Tags:
slabesti vara
peste
minus 4-5 kilograme pe saptamana
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare