De ce romanii prefera brunch-urile de Paste

Stil culinar 29.04.2019 dietetik
Un lucru este cert si anume ca anul acesta a inceput o noua moda! Romanii au luat exemplul strainilor si au ajuns sa prefere brunch-urile de sarbatorile pascale. Probabil acest trend va fi intalnit la toate sarbatorile. Motivul este ca romanii nu mai prefera sa petreasca zile intregi in bucatarie ca sa pregateasca o multime de bucate traditionale si nici nu vor sa mai risipeasca mancarea, aruncand-o imediat cum trec sarbatorile. Nu mai este un secret ca ajungem sa gatim mai mult decat consumam in familie sau cu prietenii si ajungem sa aruncam tone de mancare. Ce risipa de mancare, timp si mai ales bani! Brunch-ul a devenit salvarea tuturor si este apreciat de persoane de toate varstele. Persoanele varstnice care iubesc traditiile poate mai mult decat oricine apreciaza brunch-urile de sarbatori tocmai pentru ca nu mai au puterea sa pregateasca tot felul de mancaruri chiar daca cunosc secrete pretioase in bucatarie ce merita date mai departe la urmasi. In cazul in care nu ai aflat inca in ce consta brunch-ul de Paste, citeste randurile urmatoare si poate va deveni si preferatul tau!
 
Inainte de a vorbi pe larg despre acest subiect, trebuie sa intelegi mai intai care este insemnatatea acestui “brunch”. Este vorba de o combinatie de mai multe mancaruri, fie gatite sau crude, respectand anumite proportii in farfurie. Seamana asa cu un bufet suedez din care te poti servi cu cate putin din toate de fiecare data cand doresti, fara a-ti pregati singur mancarea, ceea ce este mult mai comod. 
 
In loc sa incerci 5-6 feluri de mancare, unul dupa altul, te poti bucura de zeci de feluri de mancare in acelasi timp. In plus, poti alege mult mai usor alimentele sau mancarurile sanatoase, iar daca este vorba de mancaruri mult prea consistente poti controla mult mai bine cantitatea pe care o consumi.
 
 
Avantajele sunt multe cand vine vorba de un brunch de sarbatori si anume:
 
1.Nu ai cum sa ajungi la urgente din cauza problemelor digestive cauzate de excesele culinare si asta pentru ca gestionezi mai usor tot ce consumi si cantitatile.
 
2.Nu ai cum sa acumulezi kilograme asa cum se intampla de fiecare data de sarbatori si asta pentru ca mananci sanatos si cate putin din fiecare fel de mancare. Plus de asta, mancarea arata foarte atractiv in frigider, imbinand mai multe alimente si mancaruri.
 
 
3.Te ajuta sa inlocuiesti daca este cazul mancarurile cu ceva mai multe calorii cum ar fi friptura de miel, cozonacul, pasca si altele de acest gen cu altele mult mai sanatoase, dar asemanatoare oarecum.
 
4.Nu ai cum sa te plictisesti de mancare pentru ca nu mananci mereu din aceleasi mancaruri cum este daca ai in casa doar cateva feluri de mancare.
 
5.Nu risipesti mancarea, arunacand-o, ceea ce este ideal. Gasesti tot felul de brunch-uri la restaurante in timpul sarbatorilor de felul celor “impinge tava” sau tip bufet suedez din care te servesti singur din tot ceea ce doresti. In plus, poti da comenzi de la restaurantele de tip atering sa gateasca pentru tine si sa-ti aduca acasa mancaruri de tip suedez cu ajutorul carora sa-ti personalizezi brunch-ul in fiecare zi. Vezi aici cum eviti efectele negative ale alcoolului!
 
 
6.Tu nu trebuie sa mai gatesti nimic acasa, pentru ca ai totul la indemana, iar preturile sunt accesibile si rezonabile cat pentru buzunarul fiecaruia.
 
In perioadele de sarbatoare ne simtim bine daca mancam ceea ce ne place si nu neaparat ce consuma toata lumea. Daca traditia este ca de Pasti sa se consume friptura de miel, asta nu inseamna ca esti obligat sa o faci. Este sarbatoare si daca alegi sa consumi si alte tipuri de carne, preferabil sa fie carne slaba si sanatoasa. Mentionam aici carnea de pui, pieptul de curcan, pestele fara spini si fructele de mare.
 
 
Chiar si deserturile cu multe calorii pot fi inlocuite cu chec-uri din avocado sau fructe date prin ciocolata topita. Caloriile sunt mult mai putine, mancarea este mai sanatoasa si nu te ingrasi inutil, pentru ca dupa sarbatori sa ai mustrari de constiinta.
 
 
Iata asadar ca brunch-ul de sarbatori la restaurante are multe avantaje si iti incanta papilele gustative si privirea cu multe culori si arome. Exista sarbatori si cu mancare sanatoasa si cu mai putine calorii!
 

 

Tags:
Paste
brunch
brunch-uri de Paste
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare