Fereste-te de diabet!

Diabetul de tip 2 este una dintre cele mai des intalnite afectiuni metabolice. Fereste-te de diabet printr-un stil de viata sanatos si respectand o serie de reguli simple. Toate acestea nu doar ca te vor ajuta sa nu faci diabet, dar iti vor imbunatati viata si starea generala de sanatate. Nu trebuie uitat ca diabetul este o boala grava, care nu se vindeca si care produce, in timp, complicatii severe si foarte greu de tratat.

Pastreaza-ti greutatea ideala. Kilogramele in plus sunt un foarte serios factor agravant in declansarea diabetului. Doar 10 la suta peste greutatea ideala, creste riscul de diabet cu 50%. Mentinerea unei greutati ideale te fereste de diabet, in primul rand. Dar, o greutate ideala nu trebuie sa fie urmarea unei neintrerupre serii de diete, ci efectul pe termen lung al unui stil de viata normal si sanatos.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Imprieteneste-te cu fructele si legumele. Cel putin jumatate din alimentele pe care le consumi zilnic trebuie sa fie fructe si legume. In felul acesta iti asiguri calorii santoase, minerale, vitamine si fibre. Un alt sfat, care te fereste de diabet, este acela de a consuma constant otet basamic de buna calitate. Otet este sursa de acid acetic, care are capacitatea de a inactiva asimilarea unor carbohidrati ceea ce duce la scaderea concentratiei de zahar din sange si regleaza astfel secretia de insulina.

Miscare, orice forma de miscare. Miscarea fizica face ca celulele sa utilizeze mai eficient insulina, ceea ce face mai usoara, pentru organism, reglarea nivelului de insulina din sange.

Bazeaza-te pe cereale integrale. Un aport mai mare de cereale integrale reduce riscul aparitiei diabetului de tip 2, regleaza tensiunea arteriala, previne o serie de afectiuni canceroase si, nu in ultimul rand, te ajuta la mentinerea siluetei. Cele mai bune cereale sunt quinoa si ovazul, dar si porumbul, orzul, orezul in variantele integrale.

Bea cafea. Cercetatorii au afirmat, si au dovezi pentru aceasta, ca 2-3 cesti de cafea pe zi reduc riscul aparitiei diabetului zahart cu circa 30%.

Evita alimentele procesate, indulcitorii si produsele rafinate, cum sunt zaharul si faina alba. Toate reprezinta adevarate lovituri sub centura date echilibrului tau metabolic.

Tine post. Perioadele in care elimini complet din alimentatie produsele animale sunt adevarate momente de vacanta pentru metabolism. In plus, daca esti atenta ce mananci, perioadele de post sunt echivalentul unor diete extrem de eficiente care te pot ajuta sa scapi de cateva kilograme, in mod sanatos.

Nu tine diete haotic. Variatiile severe ale stilului de a manca, dietele restrictive haotice, infometarea, care alterneaza cu perioada in care mananci fara limite si fara control sunt factori care pot duce la declansarea diabetului de tip 2. Fereste-te de un stil de viata haotic si te feresti de diabet, sustine Yahoo Shine.

Testeaza-te periodic. Diabetul de tip 2 are o importanta componenta ereditara. Daca ai rude care au diabet trebuie sa dovedesti prudenta.

Fereste-te de diabet! Este mai simplu decat pare. 

Tags:
fereste-te de diabet
diabet
viata sanatoasa
metabolism greutate ideala
calorii
fructe
legume
post
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare