Gurmanzii iubesc aceasta dieta cu rezultate rapide - sfaturi pas cu pas

Procesul de slabire nu presupune sa traiesti zilnic cu o frunza de salata si o maslina asa cum se crede. Intr-adevar, poti avea rezultate si asa, dar dupa incheierea dietei apare imediat efectul yo-yo, iar kilogramele vor fi intr-un numar si mai mare. Nu mai zic ca iti vei leza si buna functionare a organismului. Ideal este sa alegem diete sanatoase, variate si echilibrate ca sa evitam dezechilibrele din corp si sa ne bucuram in continuare de placerea de a manca.
 
Pentru un gurmand poate fi destul de greu sa se abtina de la anumite mancaruri, dar asta nu inseamna ca nu-si poate dori sa dea jos cateva kilograme pe care le-a pus tocmai din cauza poftelor culinare. Solutia este sa aleaga varianta sanatoasa la fiecare mancare despre care stie ca este o bomba calorica. Veganii de exemplu, stiu cel mai bine acest aspect. Secretul este sa excluzi ingredientele nesanatoase, sosurile grase si sa adaugi altele asemanatoare, dar slab calorice. 
 
Un alt exemplu este shaorma care este destul de populara. Cu greu se gaseste o persoana care sa nu o prefere, dar iti poti prepara acasa o shaorma sanatoasa din ton in apa sau peste la grill sau  piept de pasare la grill sau  fructe de mare, sa alegi sosuri light si sa ai grija sa predomine legumele crude si verdeturile sau legumele gatite foarte putin la abur.
 
 
Un meniu pentru pofticiosi se bazeaza pe alegerea caloriilor benefice si nu a caloriilor goale, care nu aduc nici un beneficiu pentru organism, iar in al doilea rand trebuie sa contina cu 500-600 de calorii mai putin. Iata un exemplu de meniu delicios cu care poti slabi 10-12 kg in doar 3 saptamani:
 

Micul dejun – variante sanatoase:

 

  • Smoothie cremos care inlocuieste o mancare solida si consistenta – vei folosi 2 sfecle rosii fara coaja, jumatate de cana de iaurt grecesc, zeama de lamaie, 1 lingura de ulei de masline, patrunjel tocat si cateva seminte de chia sau de dovleac presarate in farfurie (poti consuma si o felie de paine din seminte  rumenita la cuptor)
  • 2 bruschete cu de toate – pe felii de paine rumenite la cuptor se pun legume crude si verdeturi la alegere si taiate cuburi, crema de branza cu putine grasimi sau  ton in apa sau crema de avocado sau chiar alte tipuri de creme dietetice tartinabile si mai poti completa cu 2 felii de sunca slaba sau bacon; se decoreaza cu marar si patrunjel proaspat tocat
  • Batoane din fulgi de ovaz si tarate de ovaz cu lapte de cocos sau migdale, fulgi de cocos si stafide (se pregateste compozitia, se lasa la intarit in frigider si se da forma dorita la batoane)
  • Smoothie la bol sau smoothie bowl  - ai nevoie de fructe la alegere si jumatate de cana de iaurt grecesc cu putine grasimi, totul se adauga in blender, iar la final se decoreaza cu bucati de fructe
  • Chipsuri din legume rumenite la grill sau cuptor consumate cu sos salsa caliente sau tzatziki (merg dovleceii, vinetele, rosiile, ciupercile champignon, castravetii si sparanghelul)

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Pranz – variante sanatoase:

 

  • Salata libaneza cu de toate – 3-4 linguri de cuscus fiert, rosii, castraveti, porumb la conserva, dovlecei cruzi, patrunjel tocat si 2-3 linguri de naut fiert (se foloseste mult patrunjel proaspat)
  • Mancare mexicana vegana – ai nevoie de pita rumenita umplute cu legume crude, fasole neagra sau rosie, porumb la conserva, naut fiert sau seminte de quinoa sau linte fiarta, verdeturi, creme tartinabile, multa ceapa rosie, ceapa verde si verdeturi; nu uita sa folosesti sos salsa caliente sau sos tzatziki; la final pita se ruleaza
  • Piept de pui acordeon  - pieptul se cresteaza si se umple cu legume la alegere taiate felii sau tocate, verdeturile se pune la cuptor si se serveste cu sosuri light la alegere
  • Legume umplute cu seminte de quinoa sau hrisca sau linte sau cuscus si cu legume crude si verdeturi (poti gati la grill legumele si abia apoi sa le umpli cu legume crude sau poti gati totul la cuptor)
  • 1 supa a la grec, dar fara smantana (doar putin iaurt grecesc degresat si 1 ou)

 

Cina – variante sanatoase:

 

  • Fructe de mare la grill cu legume crude si verdeturi
  • Somon la grill cu sos pesto si salata de rosii, ciuperci champignon, castraveti si patrunjel proaspat tocat
  • Salata de hrisca coapta cu verdeturi, rosii si ceapa rosie
  • Iahnie de fasole neagra sau rosie cu verdeturi, ceapa rosie si rosii cherry
 

 

Tags:
dieta cu rezultate rapide
dieta
dieta gurmanzi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare