Incearca golden porridge pentru slabit - este consistent si iti insenineaza diminetile

Nu toata lumea cunoaste notiune de “porridge”, motiv pentru care vrem sa afli mai multe despre el. Inlocuieste cu succes dulciurile, carnea si clasica omleta, iar in ciuda aspectului colorat te ajuta foarte mult la slabit. Tot ce trebuie sa faci este sa-l consumi in fiecare dimineata si te vei convinge de beneficiile sale. Acum nu mai ai nici o scuza sa sari peste micul dejun pe motiv ca nu ai suficient timp dimineata. Timpul de preparare este de 2-3 minute, dar poti foarte bine sa-l pregatesti cu o seara inainte ca sa fie cat mai racoritor a doua zi. 
 
Ca sa intelegi mai bine ce este porridge gandeste-te la banalul terci pe care il consuma bebelusii. In cazul de fata este vorba de un terci sau un amestec mai inedit de fructe, seminte si pseudo-cereale care au mai degraba aspect de desert raw vegan sau budinca light. Senzatia rapida de satietate apare tocmai pentru ca ingredientele cheie din porridge se umfla in stomac si nu mai simti nevoia de alimente nesanatoase.
 
Un porridge poate fi cea mai sanatoasa si mai rapida varianta de mic dejun in loc de sandvisuri, omleta, cereale cu lapte sau iaurt cu seminte. Este cea mai complexa masa pe care o poti avea dimineata si care aduce un boost enorm de energie pentru tot restul zilei.
 
Ne place mult porridge si asta pentru ca se caracterizeaza si prin versatilitate. Din 2-3 ingrediente banale poti prepara adevarate delicii, iar un necunoscator va crede ca ai petrecut timp pretios ca sa-l pregatesti. Stii doar tu care este adevarul! 
 

De ce un porridge ajuta la slabire si sanatate?

 

In primul rand, este preparat de manutele tale si este evident ca alegi doar ingrediente sanatoase si hipocalorice. Vei evita cerealele pline de zaharuri rafinate, aromele artificiale, frisca, smantana grasa si laptele de vaca. Un porridge sanatos iti imbunatateste digestia si iti stimuleaza tractul intestinal, te scapa de colesterolul rau, tine zaharul din sange la un nivel normal si accelereaza metabolismul accelerand slabirea. 
 
Un alt avantaj este ca ofera satietate ipentru mult timp  si nu vei simti nevoia sa consumi nimic nesanatos, cel putin in prima parte a zilei. Depinde de tine sa mananci sanatos si restul zilei ca sa ai rezultate cat mai bune in ceea ce priveste slabirea.
 
 
 

Cum preparam un porridge inedit?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Sa uitam pentru moment de acel porridge mult prea simplu si banal si sa ne folosim de niste trucuri la indemana ca sa dam si mai multa culoare si savoare daca se poate. Iti propunem un porridge de culoarea aurului, care te va atrage instant vizual, dar nici gustul nu te va dezamagi. Vei utiliza ca ingrediente:
 
 
  • Jumatate de cana de fulgi de ovaz sau tarate de ovaz - vezi beneficii
  • 2 linguri de seminte de chia – pentru textura
  • 1 banana 
  • 4-5 linguri de lapte vegetal (lapte de cocos, migdale, soia sau lapte din seminte) – pot fi preparate in casa sau cumparate din magazine si supermarketuri; daca vrei poti inlocui cu jumatate de cana de iaurt grecesc degresat sau cu putine grasimi)
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingura de turmeric pudra - afla de ce este asa eficient la slabire
  • 1 rodie
  • Poti adauga si alte fructe precum kiwi, avocado, afine, mango, etc.
  • 1 lingurita de miere de albine sau stevie
  • 2-3 nuci sau migdale

 
Sa stii ca pasii de preparare uimesc prin usurinta:
 
 
1.Pregateste fulgii de ovaz intr-un bol.
 
2.Intre timp pune laptele pe foc si adauga-l peste fulgii de ovaz cand da in clocot. Daca alegi varianta cu iaurt trebuie doar sa amesteci ingredientele pur si simplu intr-un bol.
 
3.Lasa fulgii in lapte cam 5-10 minute, iar intre timp poti pregati restul ingredientelor.
 
4.Adauga turmericul si amesteca bine pana capata o culoare frumoasa de galben crud.
 
5.Decoreaza cu fructe, seminte, fulgi de cocos si miere de albine.
 
 
 
Nu ai nevoie de paine pentru a servi un porridge, dar daca vrei sa adaugi si mai multa consistenta poti servi o bucata de pita rumenita.
 
Poti lua oriunde cu tine acest porridge si asta pentru ca nu capata miros urat daca il stropesti cu putina zeama de lamaie sau lime si daca il tii in caserole inchise bine ermetic. De asemenea, de fiecare data cand simti nevoia de ceva dulce, poti apela fara probleme la un porridge auriu.
 
 
 
 
Surse photo: vegannomadchick.com; food52.com; 

 

Tags:
porridge
golden porridge
porridge consistent
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare