Metabolismul lent nu te lasa sa slabesti? - Iata ce este de facut!

Te-ai simtit vreodata frustrat ca unii mananca tot ce poftesc la orice ora si nu se ingrasa, iar tu ai impresia ca te ingrasi si de la aer? Daca da, inseamna ca te confrunti cu un metabolism lent. In ciuda multelor pareri, metabolismul lent nu este un mit si nici o scuza invocata de gurmanzii care nu au vointa sa slabeasca. Este un fapt real si necesita niste schimbari in stilul de viata. Ca sa gasesti o solutie incearca sa te gandesti ce faci gresit in viata ta. Astfel vei sti de unde sa incepi schimbarea.
 
Este adevarat ca oricat de mult ar avantaja genticul o persoana sa-si mentina greutatea sub control la un moment dat metabolismul tot va incetini, pentru ca este un proces normal al organsimul. Cu cat trec anii, organele noastre incep sa nu mai fie atat de active si acumulam mai usor caloriile din mancare. Se crede ca metabolismul incetineste incepand cu varsta de 25 de ani.
 
Sunt multi factori care contribuie la incetinirea metabolismului si anume predispozitia genetica, stresul, dietele mult prea restrictive, alimentatia haotica, viata sedentara si chiar lipsa somnului. Sunt aspecte care iti perturba ciclul de functionare a organismul si nu te mira ca nu va mai functiona ca in tinerete. Cu predispozitia genetica nu te poti pune. Tot ce poti face este sa acorzi o atentie deosebita la alimentatie si sa faci msicare. Da, poate trebuie sa muncesti mai mult fata de persoanele norocoase cu metabolism alert.
 

Cum ne putem accelera metabolismul?

 

Pe internet vei gasi o sumedenie de solutii, dar nu vei apuca sa le pui in practica pe toate. Sunt cateva solutii simple si la indemana pe care daca le aplici nu vei mai avea probleme cu metabolismul lent. Trebuie doar sa tii cont ca ai nevoie de determinare daca vrei rezultate. Un metabolism alert nu se obtine in 2-3 zile, ci necesita mai mult timp. Iata ce poti face:
 
1.Alege doar diete sanatoase, ce propun meniuri variate, sanatoase si echilibrate. Daca vrei sa-ti accelerezi arderile din corp trebuie sa stii ca organismul are nevoie de toate categoriile alimentare in anumite momente cheie ale zilei. Uita de dietetele mult prea restrictive care iti dau tot organsimul peste cap!
 
 
2.Ai grija sa nu ai muschi lasati. Plimba-te zilnic, mergi la inot, foloseste bicicleta sau poti foarte bine sa faci exercitii simple in confortul propriei tale case. Toate acestea te ajuta sa ai o masa musculara mai bine definitita, care va arde grasimea subcutanata si nu va permite acumularea caloriilor asa usor. Poate ai observat ca barbatii care au mai multa masa musculara decat femeile nu sunt asa usor predispusi la ingrasare spre deosebire de femei care au ceva mai mult tesut adipos. 
 
 
3.Limiteaza stresul daca nu poti scapa de tot de el. Stimuleaza producerea de cortizol si iti da tot sistemul hormonal peste cap, ceea ce va duce la ingrasare in diferite zone ale corpului. Organizeaza-te mai bine ca sa eviti situatiile stresante, gandeste-te ca mereu exista solutii la orice si desfasoara activitati  care te fac fericit.
 
4.Mananca inteligent! Alege alimente care lucreaza in organism ca niste arzatori de grasime si anume avocado, kiwi, ardeiul iute, fulgii de chilli, contimentele picante precum curry, boia iute, turmeric, piperul rosu, piperul negru, piperul cayenne, ghimbirul, ceai verde, patrunjel tocat, ananas, citrice, fructe de padure.
 
5.Alege carne slaba precum pieptul de curcan, de pui, sunca slaba de pasare, peste, fructe de mare, ton in apa gatite la abur, grill sau cuptor.
 
6.Sa ai mereu salate de legume crude si verdeturi la un fel de mancare. Accelereaza arderile si elimina toxinele.
 
 
 
7.Consuma fibre pentru ca stimuleaza sistemul digestiv, iar o digestie alerta insemana si metabolism mai bun. Alege legume, verdeturi, tarate de ovaz, fulgi de ovaz, seminte, etc.
 
8.Consuma probiotice ca sa-ti reglezi flora intestinala. Iti sugerez muraturi, kefir, iaurt grecesc sau legume marinate.
 
9.Consuma si grasimi, dar sa fie sanatoase precum Omega-3 si Omega-6. Asta inseamna peste, fructe de mare, ulei de masline, avocado, etc. Consuma proteine de calitate si carbohidrati buni.
 
 
10.Consuma zilnic multe lichide, asta insemnand apa ca atare, supe, salate de cruditati, smootheiuri proaspete, inghetate naturale facute in casa si ape infuzate din legume si fructe. Daca iti cureti organismul de toxine si iti imbunatatesti digestia, vei observa ca metabolismul se accelereaza.
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
metabolismul
metabolismul lent
slabesti
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare