Program uimitor de slabit dupa sarbatori

Cum sarbatorile de iarna tin destul de mult, iar toata perioada este presarata cu tot felul de bucate mult prea consistente si cu multe calorii, sigur ai consumat zilnic cam 3.000-5.000 de calorii. Asta inseamna ca doar intr-o saptamana se pot acumula 2-3 kilograme. Dar ne aflam la inceputul noului an si ne dorim schimbari pozitive, poti incepe prin a-ti imbunatati stilul de viata ca sa te simti mai energic, scapi de kilogramele acumulate in timpul sarbatorilor si te simti mai bine in propria piele. Te invatam cum sa obtii toate acestea cu un program uimitor de slabit, special gandit pentru perioada de dupa sarbatori. Organismul iti va multumi!
 
Cine spune ca slabirea inseamna infometare? Poti scapa de surplusul de grasime care te deranjeaza intr-un timp scurt fara sa depui un efort prea mare si fara sa te stresezi, dar in acelasi timp te vei bucura si de mancaruri delicioase, consistente doar ca slab calorice. Evident, pentru a scapa de caloriile acumulate trebuie sa reduci la jumatate aportul de calorii consumat zilnic, dar iti vom dezvalui cele mai bune combinatii alimentare ca sa nu simti foamea in permanenta.
 

Mancaruri potrivite pentru slabirea de dupa sarbatori

 
Nu uita ca exista si alte mancaruri la care poti apela in afara de salate simple, care sunt potrivite mai mult pentru detoxifiere si imbunatatirea digestiei. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa le incluzi in cura ta de slabire, ci le poti folosi doar ca simple garnituri la urmatoarele mancaruri:
 
1.Mancarica de broccoli cu rosii cherry, patrunjel proaspat, 2 linguri de iaurt grecesc degresat sau cu putine calorii si masline nesarate fara samburi. Broccolii se gatesc 2-3 minute la aburi impreuna cu rosiile in iaurt si ai libertatea de manca cat doresti din aceasta mancare.
 
 
 
2.Fasole verde sau galbena cu sos de mujdei si 3 linguri mari de mamaliga semi-moale. Mujdeiul poate fi preparat cu putin iaurt grecesc si patrunjel sau sos de rosii, depinde ce-ti place. Poti presara si varza kale sau spanac si rosii.
 
 
3.Ciuperci sotate la ceaun cu rosii, patrunjel, ardei iute dar fara samburi si ceapa rosie. Poti alege ciuperci champignon.
 
4.Mix de legume mexicane la punga din supermarket-uri. Le gatesti la tigaie in sos de rosii si poti prepara si un sos tzatziki pentru servire. Nu uita sa adaugi si multe verdeturi.
 
 
5.Mazare in sos de rosii cu cateva bucatele de sunca slaba (prosciutto) cu ceapa rosie si varza kale.
 
6.Mix de legume la tava (morcovi, rosii, ceapa rosie, broccoli, conopida, cartofi dulci) cu creveti rumeniti sau piept de pui, piept de curcan, somon, pangasius, tilapia sau mix de fructe de mare. Adauga toate ingredientele pe sectiuni in tava ca sa incapa tot, iar la final se combina totul intr-un bol inalt.
 
 
7.Cartofi in coaja gatiti la cuptor cu sos pesto din mujdei, patrunjel, zeama de lamaie, ulei de masline si o lingura de iaurt. Nu uita sa tai pe mijloc cartofii ca sa se patrunda mai bine. Poti decora la final cu verdeata proaspata.
 
 
8.Cartofi dulci taiati cuburi cu ierburi aromatice la cuptor si se decoreaza la final cu patrunjel si marar.
 
 
9.Piure de avocado cu telina data prin razatoare, 2 catei de usturoi faramitati sau usturoi pudra, rosii cherry, fulgi de chilli, zeama de lamaie, 2 linguri de otet, 1 lingura de ulei de masline, jumatate de ceapa rosie, 2 linguri de iaurt grecesc degresat sau cu putine grasimi. Secretul este sa alegi avocado moale si semi-copt si sa-l sfarami cu furculita si nu la blender. Iata alte 5 retete aici!
 
 
10.Taitei de orez sau de grau (sunt mai subtiri si mai spiralati fata de clasicele paste lungi) si se combina cu ciuperci la conserva sau ciuperci champignon sotate cu ardei gras rosu, rosii cherry, ardei iute fara samburi si varza kale. Se decoreaza cu patrunjel.
 
11.Bruschete rumenite si unse cu catei de usturoi si decorare cu crema de avocado sau salata de rosii simpla sau sos salsa caliente. Painea poate fi inlocuita si cu felii de legume mari.
 
 
12.Salate de cruditati la care sa adaugi ton in apa, carne slaba taiata cuburi gatita la grill sau fiarta.
 
13.O palma de carne slaba la grill sau rumenita la cuptor (pangasius, somon, tilapia, pipet de pasare) cu legume si verdeturi.
 
 
 
Acum ca stii cum trebuie sa arate portiile de mancare din care poti consuma cat vrei pentru ca nu ingrasa, nu uita sa consumi si cate un smoothie din 2 in 2 ore si sa faci miscare. Ar trebui ca in 1-2 saptamani sa scapi de 5-6 kilograme.
 
 

 

Tags:
program de slabit
slabit
slabit dupa sarbatori
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare