Salata israelita - secretul slabirii si aportului de energie al veganilor

Exista preconceptia ca veganii se infometeaza, au carente nutritionale si sunt lipsiti de energie. Noi am descoperit ca nu este deloc asa, ba dimpotriva. Se pare ca veganii au o piele minunata, neteda si radianta si sunt mai energici decat persoanele care consuma mese copioase si pline de calorii proaste in fiecare zi. Secretul veganilor este ca stiu ce alimente sa aleaga, cum sa le pregateasca si cum sa le combine. Asa se asigura ca organismul lor primeste nutrienti pretiosi precum vitamine, minerale, antioxidanti, fibre, fitonutrienti, probiotice, carbohidrati buni, grasimi sanatoase si bineinteles, proteine de calitate de origine vegetala cu ajutorul carora sa poata inlocui produsele de origine animala. 
 
Pentru cei care nu stiu, veganii au un regim alimentar lipsit de produse de origine animala si doar cateodata pot consuma oua. In ceea ce priveste lactatele si brazeturile consuma lapte vegetal de soia, migdale, cocos, in sau seminte  de canepa decorticate, branzeturile constau in soia bio precum tofu si tempeh sau isi pregatesc acasa branza de origine vegetala dupa o reteta foarte simpla si rapida. 
 
Noi am descoperit o reteta minunata de salata pe care veganii o consuma in mod regulat si care satisface atat papilele gustative cat si privirea. Te asiguram ca este cea mai atractiva salata pe care o vei gusta vreodata si culmea, este gata in mai putin de 5 minute. Pentru a pregati alimentele ai nevoie de un cutit care taie foarte bine si asta pentru ca este necesar sa le dai o forma deosebita, dar stai linistit ca nu trebuie sa fii bucatar profesionist ca sa reusesti. Nu mai mentinem suspansul si iti vom spune ca salata israelita este o comoara pentru oricine isi doreste un stil de viata sanatos, iar asta inseamna sanatate din toate punctele de vedere si o silueta de invidiat.
 

Care sunt avantajele salatei israelite?

 

Se mai numeste salata Israeli si este o explozie de culoare asa cum sunt toate felurile de mancare din partea orientala. Oamenilor de acolo le place sa manance foarte condimentat, cu multe ierburi aromatice, alimente taiate marunt pentru a fi combinate mai usor si pentru a masura corect portiile de mancare. Pe langa aspect si gust, mai exista insa si alte avantaje si anume:
 
 
1.Iti vei curata organismul de toxine, tutun, alcool, substantele toxice din unele medicamente si asa mai departe. Deci vei beneficia de un detox in toata regula.
 
2.Iti vei intari organismul, deci este bine sa consumi salata mai ales in sezonul rece si asta pentru ca are ingrediente ce intaresc imunitatea si suplimenteaza organismul cu tot felul de vitamine, minerale, antioxidanti si alti nutrienti pretiosi.
 
 
 
3.Ofera grad ridicat de satietate chiar daca la prima vedere pare ca este vorba de o salata banala si ai avantajul ca poti “abuza” de ea la orice ora si in ce cantitate doresti. Desigur, seara nu iti recomandam sa o conumi cu paine fie ea si integrala.
 
4.Iti vei imbunatati sistemul digestiv, iar o digestie alerta inseamna si un metabolism accelerat, favorabil arderii grasimilor.
 
5.Te ajuta sa-ti tonifiezi masa musculara, favorabila arderii stratului adipos.
 
6.Iti aduce un aport ridicat de energie, un boost cu s-ar spune, care te ajuta sa eviti consumul excesiv de cafea pe tot parcursul zilei.
 
7.Iti curata intestinele si stimuleaza tranzitul. Nu uita ca intestinele curate sunt semn de sanatate, iar cele mai multe boli isi au originea din intestinele pline de reziduri toxice.
 
8.Te ajuta sa eviti stresul oxidativ gratie aportului enorm de antioxidanti. Cand simti ca esti depresiv poti consuma o portie mare din aceasta salata si vei observa ca starea ti se schimba imediat. Chiar si culorile salatei vor avea un efect pozitiv asupra creierului.
 
 
 

Cum preparam salata Israeli?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ingredientele sunt la indemana si accesibile chiar daca numele suna usor pompos. Chiar te sfatuim sa iti cumperi o cantitate mare din fiecare ingredient in parte ca sa iti ajunga pentru tot restul zilei. Iata despre ce este vorba:
 
 
  • 3 rosii medii – se scurg de zeama
  • 1 ceapa rosie
  • 4 castraveti medii proaspeti
  • 1 avocado semi-copt 
  • 1 ardei iute fara samburi
  • 1 legatura de patrunjel proaspat sau condiment
  • 1 legatura de marar sau condiment
  • Zeama de la o lamaie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Ierburi aromatice la alegere
  • Condimente la alegere

 
Fiecare ingredient se taie cuburi mici tare si se amesteca bine.
 

 

Tags:
salata
salata israelita
secretul slabirii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare