Sfaturi care sa-ti usureze munca in bucatarie

Gospodinele care au petrecut mult timp in bucatarie au gasit tot felul de solutii ingenioase pentru a repara esecuri culinare, pentru a-si usura munca sau chiar a-si imbunatati sanatatea. 

Nu are niciun rost sa asezam aceste sfaturi pentru categorii, caci toate trebuie invatate pe de rost, caci nu stii cand ai nevoie de ele. 
 
Pentru a scapa de mirosul de ceapa sau de usturoi de pe maini freaca-te cu zeama de lamaie sau cu praf de copt. 
 
Daca scapi prea multa sare in supa, arunca in mancare un cartof decojit care va repara greseala. 
 
Cand vrei sa afli daca un ou este proaspat, scufunda-l in apa. Daca ramane la fund, este proaspat; daca se ridica numai o parte, inseamna ca trebuie sa-l folosesti cat mai repede. Daca pluteste, direct la gunoi cu el!
 
Daca arzi sosul, cum am facut eu azi, transfera-l intr-o oala curata si continua mancarea. Adauga un pic de zahar, caci va neutraliza gustul de arsura.
 
Depoziteaza bananele separat de alte fructe, caci acestea elimina un gaz care grabeste coacerea. De asemenea, si bananele trebuie tinute departe unele de celelaltele, pentru ca au acelasi efect. In schimb, daca ai un avocado pe care vrei sa-l mananci curand, desi este copt, tine-l langa banane si poti sa pregatesti ingredientele pentru salata. 
 
 
Ca sa impiedici incoltirea cartofilor, strecoara printre ei un mar. 
 
Nu mai arunca apa in care fierbi pastele sau cartofii, pentru ca aceasta este plina de nutrienti pe care plantele ii vor adora. 
 
Cand dezgheti carnea, stopeste-o cu putin otet daca vrei sa devina mai frageda si sa grabesti procesul. 
 
Data viitoare cand iti sare ulei incins pe maini, pune repede mustar pe zona afectata si vei constata in scurt timp ca durerea dispare. 
 
Salata verde se pastreaza proaspata daca o invelesti in servetele de hartie si o depozitezi in frigider, intr-o punga. 
 
Pentru a elimina grasimea din sosuri si mancaruri (nu vrem sa ne ingrasam, nu-i asa?) infasoara un cub de gheata intr-un servetel de hartie si plimba-l pe suprafata lichidului. Gheata va solidifica grasimea si astfel iti va fi mai usor sa o aduni. 
Tags:
bucatarie
gospodina
mancare
sfaturi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare