Slabeste cu 5-6 boluri de salata coreeana – arzatorul de grasime colorat

Oricine are nevoie in sezonul rece de “bomba de nutrienti” la un moment dat, asa ca iti propunem o salata colorata si delicioasa asa cum nu ai mai vazut. Se prepara in doar 1-2 minute si confera organismului o multime de nutrienti dintre care mentionam vitamine, minerale, fitonutrienti, proteine vegetale si antioxidanti puternici. Sa nu uitam ca iarna consumam multa mancare uscata si calda, iar o masa proaspata si hranitoare este mereu binevenita. Iti propunem asadar salata coreeana kimchi, care este geniala din toate punctele de vedere. Asta daca vrei o altfel de salata fata de restul cu care te-ai obisnuit. Mai mult decat atat, salata aceasta merge si pe masa de sarbatori si asta pentru ca fura ochii oricarui invitat. 
 
Cred ca rar ti-a fost dat sa auzi ca poti manca intr-o zi si 6 boluri de salata daca vrei. Noi tindem sa adaugam cat mai multe ingrediente la o salata doar de frica consistentei, dar iata ca si o salata simpla poate fi ideala in regimul nostru alimentar zilnic. In acest mod nu ai restrictii de consum nici ca ora si nici ca cantitate.
 
Putini au auzit de salata kimchi, dar incepe sa-si castige usor popularitatea peste tot in lume. Este o salata de inspiratie coreeana, care poate fi adaptata regimului nostru alimentar. Coreenii uimesc mereu prin culoare si combinatiile alimentare inedite pe care le fac. Daca iti doresti o masa rapida, simpla, dar inedita totodata, nu vei da gres cu salata kimchi.
 
De ce spuneam anterior ca poate fi adaptata aceasta salata? Ei bine, este o salata destul de versatila si nu toate combinatiile facute de asiatici sunt slab calorice si sanatoase 100%. Este stiut faptul ca unele mancaruri sunt destul de complexe sau bogate in grasimi, iar noi am reusit sa simplificam salata de fata pentru a te ajuta in dieta atunci cand te trezesti cu cateva kilograme in plus.
 
 
 
 

Cum preparam salata coreeana kimchi?

 
Vei observa ca ai nevoie de cateva ingrediente accesibile, dar tot ce conteaza este stilul de taiere al legumelor si verdeturilor. Ne-am obisnuit cu legume taiate rondele sau cuburi, dar stilul coreean se caracterizeaza prin taiere spiralata si marunta. Practic, legumele vor semana cu niste taitei, iar pentru asta avem nevoie de razatoare si de un cutit ca sa taiem pe lung si subtire. Daca vrei legume spiralate iti sugeram un mic aparat de bucatarie care taie orice in spirala si pe care il poti gasi in magazinele cu accesorii de bucatarie la un pret bun.
 
Ingredientele pe care le poti folosi la prepararea salatei ar fi urmatoarele:
 
  • Cateva bucati de tofu picant si moale
  • 1-2 rosii medii
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • Jumatate de ceapa alba
  • 2-3 ardei grasi rosii
  • 1-2 morcovi
  • 1 ardei kapia
  • 2 catei de usturoi faramitati
  • 1-2 linguri de ghimbir dat prin razatoare
  • Cativa fulgi de ardei iute
  • Cateva linguri de sos de soia bio
  • 2 linguri de ulei de masline sau de floarea-soarelui
  • Sare si piper macinat dupa gust
  • 2 linguri de otet
  • 1 cana de verdeturi la alegere (patrunjel, spanac, varza chinezeasca, frunze de salata, rucola, etc.) – optional - incearca si slabirea cu salata Tabbouleh cu cuscus si patrunjel
 
Rosiile trebuie taiate cat se poate de marunt la fel ca si ceapa si usturoiul, morcovii se dau prin razatoare sau se taie spiralat, iar ardeii se taie cu cutitul in lung si subtire. Totul gata in 1-2 minute! Oricine isi poate prepara aceasta salata si sa stii ca oricat de simpla ar parea este destul de consistenta. Bucura-te ca ai descoperit o salata care nu are restrictii, asa ca o poti consuma oricand vrei si cat vrei din ea.
 
 

Cum se dieta cu salata kimchi?

 

Cert este ca salata este versatila si simplu de preparat, asadar poate fi inclusa in orice regim alimentar, indiferent ca este vorba de slabire, mentinere sau ingarsare sanatoasa prin punere de masa musculara.
 
Daca vrei sa scapi de 4-5 kilograme ca sa-ti vina blugii preferati sau rochia preferata, va trebui sa consumi zilnic aceasta salata timp de 5 zile, dar nu mereu cu tofu, impreuna cu supe crema din legume si smoothieuri multe.
 
In cazul in care vrei o slabire progresiva si mai lunga pentru a scapa d emulte kilograme, nu ezita sa consuma 3 boluri pe zi din aceasta salata impreuna cu alte mancaruri slab calorice.
 
 
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
arzator de grasime
salata
slabeste cu salata
salata coreeana
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare