Slabire si post cu piftele din broccoli fara coacere

Stil culinar 04.12.2018 dietetik
Broccolii au mai putin de 40 de calorii si contin toti nutrientii de care organismul are nevoie, motiv pentru care ar trebui sa-i consumi mai des. Spuneam asta pentru ca nu sunt tocmai legumele cele mai consumate de pe la noi si asta pentru ca ne-am obisnuit cu legumele clasice si exista conceptia gresita ca doar bebelusii mananca broccoli sau mai bine zis piure de broccoli. Ei bine, poate broccolii nu pot ajunge legumele tale preferate si asta din cauza gustului de verdeata si putin neutru, dar vrem sa-ti dovedim ca acesta este si atu-ul lor. Ii poti gati in toate modurile posibile si imposibile pentru ca ne permit gustul si textura, iar mancarurile pot fi cu adevarat delicioase daca stii ce ingrediente sa folosesti.
 
Multi cred ca broccolii se folosesc doar ca decorare sau ca pata de culoare in supe si ciorbe sau la mancarica alaturi de mai multe mix-uri de legume, dar nu este deloc asa. Ei pot fi consumati chiar si cruzi daca stii cum sa-i combini cu alte alimente si vei fi surprins sa afli ca poti prepara o multime de mancaruri. Pentru ca este la moda atat in ceea ce priveste slabirea cat si mentinerea unui stil de viata sanatis, putem vorbi de conceptul de “clean food”, adica acea mancare curata la care nu s-a intervenit cu surse de caldura sau amestecuri de prea multe ingrediente. 
 
De asemenea, nutrientii vor fi asimilati de organism mult mai usor si chiar in proportie de 100%. Asa vei avea rezultate mai multe in procesul de slabire si imbunatatirea starii generale de sanatate. Iti propunem asadar mingiutele sau bilele din broccoli la care nu vei folosi oua, faina, lapte, cartofi sau cine stie ce alta compozitie complicata, ce necesita mult timp de preparare.
 
 
Despre mingiutele din broccoli sau chiftele vegane din broccoli daca vrei sa le numesti astfel trebuie sa stii ca nu contin gluten, sunt slab calorice, nu necesita prajire sau gatire la cuptor si este o reteta paleo ce promoveaza conceptul de hrana curata si gatita cat mai putin spre deloc. Nu cred ca ai crezut ca niste piftele pot fi gatite in doar 10 minute, poate chiar mai putin. Intr-adevar, nu se compara cu chiftelele din alimente de origine animala, dar si acestea pot fi la fel de gustoase si satioase.
 

De ce sa aleaga cineva mingiutele din broccoli?

Se poate ca cele mai multe persoane sa fie atrase de chiftelele din carne sau din alte ingrediente vegetale precum lintea, nautul sau cartofii. Ei bine, acestea sunt singurele chiftele cu un numar asa mic de calorii si care se pregatesc cel mai rapid. Desi nu par o mancare consistenta, trebuie sa stii ca ele merg combinate cu paste integrale, paste din legume taiate in spirala la un aparat special, salate diverse mai mult sau mai putin consistente, salate de fructe, cu sosuri light care merg la orice.
 
 
Oricine vrea sa slabeasca sau tine post poate apela fara probleme la aceste mingiute din broccoli. Ei contin acizi grasi sanatosi Omega-3, proteine vegetale de calitate superioara, fibre calitative, antioxidanti puternici, finonutrienti si cam toate vitaminele si mineralele. Nutritionistii spun ca iti poti imbunatati digestia din toate punctele de vedere, vei beneficia de un detox ca la carte, vei preveni carentele de vitamine si vei accelera metabolismul. Te mai intrebi acum daca reteta este potrivita pentru tine? Incearca si alte retete vegane uimitoare!
 

Cum preparam minunatele mingiute din broccoli?

 
Sa stii ca ai nevoie doar de cateva ingrediente ca sa prepari aceste minuni verzi si anume:
 
  • 1-2 capatini de broccoli – depinde cam cate mingiute vrei sa prepari
  • 1 cana de nuci acaju sau migdale sau chiar nuci romanesti
  • 1 ceapa rosie medie
  • 2-3 catei de usturoi taiati marunt
  • 2 linguri de ulei de masline 
  • 1 ardei iute fara samburi, faramitat
  • 1 ardei gras verde faramitat (sau poate preferi rosu)
  • 1 lingura de drojdie nutritionala
  • Jumatate de lingura de sare roz Himalaya
  • Condimente dupa gust
  • Ierburi aromatice dupa gust

 
Acestia sunt pasii de preparare:
 
1.Nucile alese si broccolii se faramiteaza odata la blender. Totul trebuie sa fie taiat marunt. Adauga condimentele si ierburile aromatice si amesteca bine.
 
2.Elimina apa in exces cu ajutorul unei panze speciale sau un prosop care absoarbe apa repede.
 
3.O mingiuta se prepara dintr-o lingura mare. Aceasta este masura. Forma sa fie rotunda, dupa care se aseaza pe un platou intins in frigider si se lasa 1-2 ore.
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
slabire broccoli
post
piftele din broccoli
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare