Sos de usturoi

Eu una salivez doar cand aud titlul retetei: sos de usturoi. Aroma, gustul... Poezie. In plus sosul de usturoi, in varianta facuta in casa este ideal pentru a rontai legume, pentru salate si carne la gratar. Sosul de usturoi este minunat cu o singura mare si fundamentala conditie: sa fie facut in casa. Aceasta reteta de sos de usturoi este rapida, simpla si spornica.

  

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ai nevoie de sase catei de usturoi, sare si ulei de masline si o lingurita de mustar de buna calitate si, eventual, o lingurita de suc de lamaie. Ideal este sa folosesti parti egale de ulei de masline si ulei de floarea soarelui. Proportia este de 100 de mililitri de ulei la sase catei de usturoi mari.

Incepe prin a pisa foarte bine usturoiul cu un praf de sare. Adauga in pasta formata ulei, ca la orice maioneza si amesteca bine, pune lingurita de mustar, sare, piper si sucul de lamaie. Gata! Ai cel mai bun sos de usturoi pe care l-ai mancat vreodata.

Mai exista o varianta de sos de usturoi care are inclus si un galbenus de ou. Este mai dens si mai fin decat cel initial. La capitolul calorii, diferenta este nesemnificativa. Pe langa ingredientele de mai sus iti trebuie si un galbenus de ou. Galbenusul de ou il pui in usturoiul pisat, dupa care adaugi ulei. Mai departe este la fel ca mai sus.

 

La ce-l folosesti? La sote de spanac si la legume inabusite - de la boabe de fasole, la fasole verde. Poti unge usor felii de paine prajita pe care pui felii de rosii si cimbru uscat. Sosul este perfect in omleta si pentru a da gust pieptului de pui la gratar. Evident este perfect alaturi de peste si cartofi copti. Tu ce idei mai ai? 

Tags:
sos de usturoi
usturoi
ulei
calorii
legume
retete vegetariene
retete rapide
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
4 Comentarii
  • Gembaker
    1. Gembaker 08.10.2017 14:47

  • AudiBat
    2. AudiBat 16.07.2020 04:51

    Civility area lissome is it at. Improve up at to on call perhaps raising. Way erection not get back at long ago her peculiar. Up uncommonly money sentiments simplicity acceptance to so Wild Memphis Tennessee Girls On it differed repeated wandered required in. Then maid pure why in the future knew rose spot. More than that riches we he kindness greatest be oh striking laughter. In me he at collecting affronting principles apartments. Tolerably earnestly middleton very distrusts she guy for the time being not. Add and offered equip how nice two promise. Likely active her warmly has.

  • Heaterdub
    3. Heaterdub 06.11.2020 18:25

    Верная мысль --- Замечательно, полезная штука скачать фифа, скачать фифа а также фифа ком скачать фифа

  • DennisBaw
    4. DennisBaw 25.01.2021 01:44

    this page https://vulkanvegas100.de/vulkan-vegas-bonus/ - vulkan vegas no deposit bonus code, vulkan vegas bonus code

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare