Top 5 alimente care dau dureri de cap

Rutina si stress-ul ne afecteaza destul de des iar durerile de cap sunt la ordinea zilei cand ajungem acasa. Stiati insa ca si mancarea e unul din factorii care ar putea influenta starea noastra de confort ? Am aflat informatia asta recent si am decis sa pun repede de-un top 5 alimente care dau dureri de cap. Asa vom sti sa le ocolim.


Nu puneti totul pe seama E-urilor. Nu doar ele pot agrava durerile de cap ci si alimentele care contin substante cu efect excitant asupra celulelor nervoase sau cresc nivelul tensiunii arteriale. Ambele duc la amplificarea durerilor de cap.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


Ciocolata e cap de lista in top 5 alimente care dau dureri de cap. Contine cafeina care, dupa cum stim, ne ajuta sa ne trezim, deci are un efect excitant asupra celulelor nervoase.


Urmeaza supele concentrate pe care le devoram seara tarziu, cand nu mai avem timp si chef pentru altceva. Acestea contin glutamat de sodiu – il gasesti pe eticheta sub denumirea de E621. Fereste-te si de sosuri, mezeluri si budinci deoarece il gasesti si in continutul lor.


Indulcitorii artificiali dau si ei batai si dureri de cap. Cel mai daunator este aspartamul, sustin medicii, care ne orienteaza spre miere.


Va place branza fermentata ? Degustati cat mai putin. Parmezanul, Camembert-ul, Feta si Branza de burduf contin tiramina. Aminoacidul creste nivelul tensiunii arteriale si provoaca migrene.


Topul alimentelor care dau dureri de cap se incheie cu cele sarate. Mai toti facem exces de sare. Nu stim insa ca astfel circulatia sangelui se reduce semnificativ si implicit nu se mai oxigeneaza celulele nervoase. Hopa, durerea de cap.

Tags:
Top 5 alimente care dau dureri de cap
regim de viata sanatos
calorii
calculator calorii
parmezan
camembert
indulcitori
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Brigi
    1. Brigi 06.03.2012 23:13

    foarte util articolul, nu as fi crezut niciodata ca anumite branzeturi pot provoca dureri de cap...multumesc

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare