10 alimente care nu trebuie sa-ti lipseasca din frigider

Se stie ca foamea ne intuneca judecata, iar sanatatea este lasata pe planul doi cand vine vorba de a ne umple stomacul dupa o zi de munca. Pentru a evita sa dam iama in chipsuri si covrigei sau sa ne repezim la un sandwich, este bine sa avem in frigider cateva alimente care merg bine combinate intre ele si cu care ne potolim foamea rapid. Acestea, pe langa faptul ca sunt foarte sanatoase, nu ingrasa si ne dau repede o stare de satietate. Nutritionistii cred ca oricat de haotic ar fi programul nostru, aceste alimente ne asigura mereu o masa buna si sanatoasa, de aceea e bine sa avem grija sa le cumparam mereu.

1. Iaurt
Este bun la orice ora din zi, nu ingrasa, contine bacterii bune care ne protejeaza stomacul si ne asigura o digestie buna. Iaurtul este o sursa foarte buna de calciu, fosfor, vitamina B2 (riboflavina) si iod, si una buna de vitamina B12, B5, zinc, potasiu si proteine. Stiati ca doar 100 de grame de iaurt probiotic (cu bacterii sanatoase) consumate zilnic scade colesterolul?

2. Ardei gras
Desi nu este la fel de iubit ca alte legume, ardeiul gras merge bine combinat in salate, omlete, tocanite, ciorbe, carora le da un gust foarte bun. Taiati ardeiul in jumatati, umpleti-le cu branza tartinabila si aveti o cina gustoasa. Daca faceti si o salata de rosii si fierbeti un ou, nu mai aveti nevoie de cine stie ce alt fel de mancare pentru mic dejun sau cina. Nu uitati ca ardeiul gras este plin de antioxidanti.

3. Oua
Oricat de plin am avea programul, se gaseste timp si pentru o omleta sau pentru niste oua fierte. Daca le combinam cu niste branza si ardei gras, bem si un pahar de iaurt, micul dejun nu mai este deja o povara. Oul este un aliment complet, complex si foarte sanatos. Ouale contin nutrienti esentiali, in cantitati foarte mari, raportat la dimensiunea lor, benefice la orice varsta. Plus de asta, nu cresc colesterolul, ba chiar din contra.

4. Morcovi

Fie ca ne facem rapid un suc, fie ca ii punem in salate sau ii consumam ca pe mere, morcovii sunt deliciosi. Ei sunt bogati in betacaroten, vitamina A, calciu, fier, potasiu si fibre. Ei reduc colesterolul, stimuleaza tranzitul intestinal, contin putine calorii, cam 32 la 100 de grame, si sunt foarte buni pentru sanatatea ochilor. Daca va e foame rau si aveti morcovi in frigider, e suficient sa consumati unul si o sa ganditi mai limpede asupra meniului pe care intentionati sa il preparati.



5. Branza
O felie de paine neagra cu una de branza si una de ardei alcatuiesc un sandwich gustos, care iti asigura nutrienti esentiali pentru starea ta psihica si fizica. Daca tot nu ai timp sa gatesti si ai branza in frigider, combin-o intr-o salata sau mananc-o cu rosii si ai o masa rapida si gustoasa. Plus de asta, branza ne protejeaza impotriva cariilor.

6. Lapte de soia
Laptele de soia nu o sa ne faca niciodata probleme cu stomacul, se digera bine si merge de minune cu cereale. Incercati-l pe cel cu vanilie, este excelent dimineata la micul dejun, dar si seara. Daca cei mici va cer ceva dulce, ii puteti pacali cu niste lapte de soia cu vanilie si cereale.

7. Ciocolata neagra
Ti s-a facut pofta de dulce si parca te-ai duce la cofetarie sa iti cumperi cateva amandine? Daca ai niste ciocolata neagra in frigider, pofta de dulce dispare si nici nu o sa iti para rau ca iar ai dat-o in bara cu dieta. Ciocolata neagra este energizanta si este foarte buna pentru memorie si concentrare.

8. Paine neagra
Da, stiu, multa lume nu-si tine painea in frigider, insa ea se pastreaza mai bine asa. Cand ti se face foame rau, mananca o felie de paine neagra cu putina branza si un pahar de iaurt si nu o sa te simti vinovata ca ai mancat ceva nesanatos sau care ingrasa.

9. Rosii
Fie ca sunt normale sau cherry, e bine sa le avem in frigider. O salata cu rosii si branza poate fi consumata la orice masa. Rosiile contin potasiu, vitamina C, fibre si licopen, o substanta care reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare, mentine pielea sanatoasa si are efect anti-imbatranire. Rosiile impiedica deshidratarea si sunt energizante.

10. Mere
Da, tine cateva mere in frigider pentru zilele in care nu ai timp de mic dejun si trebuie sa fugi la birou. Un mar dimineata iti prelungeste viata, iti aduce multe vitamine si iti da energie. Merele scad colesterolul, contin antioxidanti si sunt recomandate in alimentatia diabeticilor.

Alte alimente pe care e musai sa le aveti prin casa sunt uleiul de masline, lintea, orezul brun si mierea.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
alimente sanatoase
alimente frigider
oua
lapte
iaurt
morcovi
dieta sanatoasa
alimente care nu ingrasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare