7 alimente energizante si cu putine calorii

Fie ca tii o cura de slabire drastica, fie ca tii una de durata, e bine sa ai in vedere anumite alimente pentru a evita oboseala si starea de slabiciune generala care te pot cuprinde pe nesimtite in aceasta perioada.  Pentru reenergizarea organismul sunt importante nu numai obiceiurile alimentare, ci si activitatile fizice de relaxare in aer liber. Cu cat mananci mai multe alimente bogate in nutrienti si incerci sa eviti stresul, cu atat organismul tau va fi mai plin de energie.

Care sunt alimentele energizante care ne ajuta totodata sa slabim?
 
1. Iaurtul
 
Cel mai simplu si direct aport de calciu pur il poti obtine dupa fiecare masa, consumand un pahar de iaurt proaspat, natural. Pe langa energia pe care ti-o ofera, el te va ajuta sa eviti balonarea, constipatia si alte probleme de digestie. Nutritionistii considera ca iaurtul este alimentul care nu trebuie sa lipseasca din nicio dieta. Acesta contine grasimi sanatoase, carbohidrati, proteine, care dau o senzatie de satietate. De asemenea, contine bacterii prietenoase cu intestinele care accelereaza digestia si curata colonul de toxine. Iaurtul este un aliment care se absoarbe rapid, are grasimi si proteine care asigura rapid energie. Ai grija sa eviti iaurturile care contin arome si zahar. 
 
2. Bananele
 
Bananele sunt satioase, nu ingrasa, sunt pline de vitamine, minerale si fibre, necesare pentru o digestie buna. Bananele sunt leacul ideal si cand este vorba despre probleme de tranzit intestinal, oricare ar fi acestea. Aportul important de potasiu pe care il aduc organismului, imbunatateste functia inimii. Nu in ultimul rand, consumul frecvent de banane ajuta organismul sa asimileze mai bine calciul. Bananele au un continut ridicat in provitamina A, care protejeaza impotriva afectiunilor cronice, incluzand unele forme de cancer, afectiuni cardiovasculare si diabet.

3. Ouale
 
Bogate in proteine, ouale mentin pentru o perioada lunga senzatia de satietate. Studiile au demonstrat ca persoanele care mananca oua la micul dejun vor manca mult mai putin in urmatoarele ore. Ouale sunt un aliment de nota zece, reprezentand combinatia perfecta intre proteine, grasimi sanatoase, carbohidrati si nutrienti - minerale si vitamine. Un ou de gaina are, in medie, 50 de grame si contine, 70-80 de calorii.
 
 

4. Semintele de chia
 
Semintele de chia sunt o gaselnita destul de noua in materie de sanatate, de aceea prea putine persoane le achizitioneaza de la magazinele naturiste pentru a le consuma cu salate, cereale sau budinci. Semintele de chia sunt bogate in fibre care iti imbunatatesc digestia, dar si in calciu si acizi grasi Omega 3 care iti dau energie. Nutritionistii recomanda sa iti incepi ziua cu ele ca sa te asiguri ca iti iei portia de Omega 3 si ai energie de la prima ora. Semintele de chia sunt excelente si pentru detoxifiere, de aceea da-le si pe ele prin blender atunci cand iti prepari smoothie-urile.

5. Sfecla rosie
 
Sfecla rosie contine fitonutrienti care ofera protectie impotriva oxidarii celulelor, de aceea este o leguma recomandata in curele de detoxifiere. Sfecla este una dintre legumele care atinge valori maxime ale concentratiei de fier (1,34 miligrame/100 de grame de sfecla), acid folic, magneziu si mangan si are importante beneficii asupra purificarii sangelui. Stimuleaza inclusiv producerea de anticorpi naturali, ferind organismul de infectii. Pentru stari de oboseala si epuizare fizica, sfecla este remediul perfect. De asemenea, sucul proaspat de sfecla rosie este un adevarat elixir al tineretii si vitalitatii.
 
6. Varza
 
Fie ca e rosie sau alba, varza este excelenta in curele de slabire, deoarece este plina de vitaminele C si K, fibre, mangan, vitamine de tip B, potasiu, magneziu si tot felul de alti nutrienti. Varza este, alaturi de broccoli si varza de Bruxelles, una dintre cele mai importante legume in lupta impotriva slabirii organismului. Practic, consumul de varza ajuta la combaterea radicalilor liberi care atenteaza asupra celulelor sanatoase, ajutand la combaterea cancerului pulmonar, de prostata si de colon. Pentru a beneficia de toate proprietatile benefice ale verzei, consumati-o in salate sau calita nu mai mult de 10 minute.
 
7. Avocado
 
Ce poate fi mai bun si mai energizant decat o bruscheta cu paine integrala, avocado si rosii cherry? Fructul de avocado contine grasimi bune, acizi grasi Omega-3, care energizeaza organismul si ajuta inima sa se mentina sanatoasa. Poate cea mai cautata calitate a fructului de avocado il reprezinta continutul important de acid oleic, acesta avand rolul de a scade colesterolul din organism. Fructul de avocado mai contine vitamina K, fibre (cel mai mare continut din tot spectrul fructelor), acid folic, potasi (comparativ, un avocado are mai mult potasiu decat o banana), vitamina B3, B6, vitamina C si cupru.
 
 
 
Tags:
alimente energizante
alimente putine calorii
slabire
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare