Sfaturi pentru o inima sanatoasa

Afectiuni 15.05.2012 Otilia Ignat

Viata stresanta, grijile pentru ziua de maine, obligatiile de zi cu zi se acumuleaza si afecteaza mai ales sanatatea inimii, organ deosebit de sensibil la stres. Cele 10 sfaturi pentru o inima sanatoasa, nu doar ca sunt foarte usor de aplicat, dar sunt la indemana. Aceste obiceiuri, intrate in rutina zilnica, sunt tot atatea medicamente naturale pentru o inima sanatoasa.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Mananca paine neagra. Este o excelenta sursa de fibre care scad colesterolul. In plus painea neagra contine si alti nutrienti care iti curata sangele de diverse impuritati.

Inchide geamurile de la masina. Cercetatorii de la Harvard au monitorizat starea de sanatate a unor oameni de 40 de ani si au corelat-o cu expunerea la aer poluat. Cu cat mai mult inhalau impuritati, in special in timpul condusului, cu atat mai mult inima lor era mai sensibila.

Ia vitamina E si aspirina. Combinata dintre cele doua medicamente este un balsam pentru inima.  Proprietatile antioxidante ale vitaminei E si aspirina ajuta sangele sa nu se ingroase si previne depunerile de pe peretii arterelor.

Nu-ti insela partenerul! Sexul din afara casatoriei iti pune pune viata in primejdie in diferite feluri, unul dintre acestea fiind si faptul ca slabeste inima. Circa 75% dintre cazurile de moarte subita in timpul sexului se intampla atunci cand persoana in cauza se afla cu amantul sau amanta, nu cu partenerul de viata.

Mananca seminte de dovleac. O mana de seminte de dovleac aduc o treime din portia zilnica recomandata de magneziu, lipsa acestui element fiind una dintre principalele cauze de instalare a problemelor cardiace, pe langa nivelul ridicat de colesterol si depozitarea placii pe vasele de sange.

Dormi in liniste. Cu cat somnul tau este mai linistit si nu exista riscul sa auzi sunete care sa te trezeasca sau deranjeze, cu atat va fi mai bine pentru sanatate. Persoanele care dorm in camere in care zgomotul este mai mare de 55 de decibeli (cam zgomotul pe care il face o masina de spalat) se expun unui risc de doua ori mai mare de a suferi de tensiune marita fata de restul, care au parte de nopti mai linistite.

Mananca macar jumatate de grapefruit pe zi. Acest fructe are o capacitate uluitoare in a tine sub control colesterolul si nivelul glicemiei. Este atat de eficient, incat mancat constant, previne tulburarile metabolice grave care afecteaza inima, precum cresterea colesterolului si dezechilibriele de insulina.

Inlocuieste zaharul cu miere. Mierea contine o serie de antioxidanti unici care sunt benefici inimii. In plus mierea nu determina cresterea colesterolului asa cum o face zaharul rafinat.

Zambeste! Fiecare zambet iti lungeste viata cu cateva minute. O atitudine pozitiva, este in masura sa reduca stresul, sa echilibreze functiile vitale si sa relaxeze activitatea cardiaca. Oameni optimisti traiesc mai mult, iar cei care rad sanatos macar o data in zi, au o inima sanatoasa. Rasul este capabil sa vascularizeze intens muschiul cardiac si sa creasca aportul de oxigen in toate celulele. Rasul este medicament, zambetele un supliment nutritiv!

Mananca prajituri... cu fulgi de ovaz. Combinatia de zahar, ovaz si oua, care se gaseste, in principiu in prajiturile cu fulgi de ovaz este un energizant natural pentru inima scrie menshealth.co.

Respecta macar doua din aceste sfaturi, in fiecare zi, si vei avea o inima sanatoasa.

Tags:
inima sanatoasa
colesterol
alimentatie sanatoasa
miere
glicemie
insulina
dovleac
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • andrada
    1. andrada 22.11.2012 23:14

    stresul ne omoara. sotul meu are probleme cu inima, dar, nici cei mai buni doctori nu te pot feri de stres

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare