Alimente inteligente

Ne aflam in perioada examenelor, iar alimentele inteligente pot face diferenta intr-o masura mai mare decat iti poti imagina. Creierul este un organ care consuma multa energie, mai ales atunci cand este este intr-o perioada de maxima activitate, cum se intampla in preajma examenelor, cand este bombardat cu informatii. A consuma cu precadere alimente inteligente, adica hrana pentru creier este o cale ce mentine in forma maxima celula nervoasa.

  

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cofeina din cafea, ciocolata si cacao, dar si din unele bauturi energizante (naturale) sunt un fel de glont magic care trezeste toate retelele neuronale si activeaza transmiterea impulsului nervos. Cafeaua, energizantele si ciocolata te ajuta sa te concentrezi mai bine. Exista o limita (in medie doua-trei cesti de cafea pe zi) care nu trebuie depasite pentru ca efectele benefice sunt anulate de neplacerile abuzului de cofeina.

Zaharul este unul din alimentele inteligente si este fundamental pentru activitatea cerebrala. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa consumi zahar rafinat. Memoria si capacitatea intelectuala poate fi stimulatate, pe termen scurt, prin consumul unor bauturi dulci. Ideale sun zaharurile naturale din portocale si alte fructe dulci, dar si carbohidratii cu adere lenta.

 

Micul dejun. Nu sari peste micul dejun in zilele in care urmeaza sa mergi la examene sau concursuri unde creierul tau trebuie sa fie in forma maxima. Aceasta masa este importanta pentru un creier sanatos si intr-o forma buna. El imbunatateste memoria pe termen scurt si atentia. Poti consuma cereale integrale, fructe si produse lactate si, foarte importante, oua, toate fiind trecute pe lista cu alimente inteligente. Acestea asigura un nivel constant al glicemiei care este conditia de baza pentru un creier in forma maxima, dar si alte substante (cum este cazul oualelor, care sunt ideale pentru celula nervoasa).

Pestele este ideal la masa de seara in ajunul zilelor de examen. Pestele este o sursa de proteine sanatoase, iar acizii grasi omega 3 stimuleaza activitatea neuronala si transmiterea impulsului nervos. Omega 3 imbunatateste memoria, mai ales daca necesarul zilnic este asigurat in mod constant.

Nucile si alte fructe bogate in grasimi sunt un ajutor important in perioadele in care creierul este solicitat la maxim. Au efect relaxant, antistres, mobilizeaza atentia si cresc capacitatea de concentrare.

 

Unul din marile secrete ale eficientei este combinatia dintre alimentele inteligente si o foarte buna hidratare a organismului. In consecinta bea apa, pentru ca deshidratarea are ca efect "adormirea" neuronilor ca masura prin care acestia se protejeaza. Molesala si oboseala se trateaza in primul rand cu un pahar mare de apa, in care poti adauga suc natural de lamaie, capsuni sau portocale, pentru ca un plus de vitamina C are acelasi efect ca si o cafea tare, scrie webMD.com.

O dieta care sa contina alimente inteligente este secretul de care ai nevoie pentru examene trecute cu 10! Succes in sesiune!

Tags:
alimente inteligente
hrana pentru creier
peste
omega 3
glucoza
fructe
alimentatie sanatoasa
examene
oua
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Johnc112
    1. Johnc112 20.08.2017 10:55

    Really informative blog article.Really thank you! Want more. bfddegdkkkgk

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare