Afla care sunt avantajele dietei cu avocado

Secrete 10.04.2009 dietetik

Avocado contine acid oleic, aceeasi grasime regasita si in uleiul de masline. Acidul oleic este o grasime care te poate ajuta sa-ti controlezi nivelul colesterolului. Intr-unul din studii, in care au fost implicate persoane care aveau nivelul colesterolului moderat spre mare, au urmat timp de sapte zile o dieta pe baza de avocado.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

La finalul studiului s-au obtinut rezultate semnificative in ceea ce priveste scaderea nivelului de colesterol, printr-o crestere cu 11% a nivelului de colesterol bun pentru organism. Avocado probabil ca-l pastrezi in containerul cu legume din frigider si asta din cauza faptului ca nu este prea dulce la gust. De obicei avocado se consuma in salate, sosuri, supe reci, dar si in deserturi. Are o aroma usoara si o textura caracteristica. Din pacate avocado lipseste de pe mesele noastre din cauza faptului ca este bogat in calorii. 

Si totusi cate calorii are avocado?

Este adevarat faptul ca avocado este bogat in grasimi comparativ cu alte fructe, adica mai precis 16, 7 la fiecare suta de grame. In orice caz acest numar este scazut atunci cand il comparam cu alte alimente pe care ai putea sa le servesti in cadrul unei diete obisnuite si sa nu aduca aceleasi beneficii starii de sanatate asa cum o face avocado. Cand consumi avocado retine ca-i asiguri organismului tau o hrana cu multe proprietati benefice. In plus, avocado  este bogat in vitamina E.  100 de grame de avocado ii asigura organismului 25% din doza zilnica de vitamina E. Daca nu stii prea multe despre aceasta, afla ca vitamina E este una dintre cei mai puternici antioxidanti si ajuta la mentinerea arterelor sanatoase prin neutralizarea efectelor radicalilor liberi. Afectarea peretilor arterelor de radicalii liberi vine in timpul procesului de oxidare a colesterolului si deschiderea ranii ce poate provoca atac de inima. 

Avocado contine vitamine din complexul B si acid folic. Ei bine, avocado se dovedeste in cele din urma un mic “izvor de sanatate”. Are cantitati semnificative de vitamine din complexul B; o cana cu avocado are 23% din doza zilnica de acid folic. Aceste vitamine sunt esentiale in protejarea arterelor si inimii de efectul homocisteinei. Iar daca nu stiai un nivel prea mare de homocisteina poate provoca atac de inima. Ce este homocisteina? Ei bine, aceasta este o substanta de care are nevoie organismul pentru a produce anumite componente vitale pentru organele noastre pentru a functiona asa cum trebuie. Pentru a produce aceste componente, organismul are nevoie de cantitati adecvate de vitamina B6, B12 si acid folic. Cand niciuna din aceste vitamine nu este prezenta in organism, homocisteina este convertita in componente necesare si se raspandeste mai apoi in sange. 

Tags:
Afla care sunt avantajele dietei cu avocado
avocado
colesterol
tumoare
diabet
salata
sos
supa
desert
grasimi sanatoase
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • konig adriana
    1. konig adriana 04.11.2009 21:59

    am probleme de imunitate ,am devenit alergica la multe si am auzit de acest fruct cu proprietati deosebite.Sunt adepta tratarii organismului cu ajutorul naturii. As vrea sa stiu ptr intretinerea bunului mers al organismului meu cat sa mananc pe zi si ce perioada sau mai precis daca ar fi o problema sa consum unul pe zi?

  • ionut
    2. ionut 09.10.2012 05:10

    buna adriana!!nu vreau sa fac pe inteligentul (pentru ca in fiecare zi invat ceva) dar problema ta are o solutie simpla.Crudiveganismul!!!Adica legume si fructe in stare naturala (cruda)fara limita.Crezi ca Dumnezeu ne-a creat ca sa numaram calorii,sa inventam diete,sa facem alergii,sa fim bolnavi????De ce apar alergiile si problemele de sanatate??Pentru ca oamenii consuma alimente care nu sunt destinate lor.Exemplu:granele(cereale de orice fel),sunt hrana pasarilor ,nu a oamenilor!Lista continua la nesfarsit!!Sper ca am ajutat la ceva!!Daca vrei sa vorbim :dragota82@yahoo.com Ciaooo!!!!!!!!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare