Ciuperci umplute

Nu ma pot declara o mare fana a ciupercilor, insa pot spune ca am invatat de curand o reteta delicioasa, tare mi-a placut, si-am zis sa v-o impartasesc.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Asfel pentru patru portii de ciuperci umplute aveti nevoie de: 275 de grame de ciuperci (mari), 2 catei de usturoi, coaja de lamaie (la de o lamaie intreaga), 40 de grame de pesmet (din faina integrala), 1 lingura cu maghiran (proaspat, tocat marunt), 1 lingura cu patrunjel (proaspat, tocat marunt), 3 linguri cu ulei extravirgin, sare, piper (negru, macinat), cateva felii de lamaie si fire de patrunjel. Prima data asigurat-va ca nu va lipseste vreun ingredient din lista de mai sus. Si daca le aveti pe toate nu va mai ramane decat sa va imbracati frumusetel cu sortul si boneta pentru ca, pret de cateva minute sa fiti bucatari.

 

Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi luati ciupercile, arati-le un pic de “afectiune”. Spergeti-le cu o carpa umeda(ca cine stie pe unde au stat micutele de ele) si apoi cu precizie si fara mila taiati-le cotoarele si indepartati-le cojitele. Vine si randul usturoiului. Zdrobiti cateii, amestecati-I cu sucul de lamaie, coditile ciupercutelor, pesmetul, condimentele si ½ de lingurita cu ulei. Adaugati sare, piper si amestecati bine-bine de tot.

 

Apoi, luati o tava si ungeti-o cu 2 lingurite cu ulei. In tava, cu multa grija, veti aseza ciupercile. Dar, nu uitati sa le umpleti cu pasta obtinuta anterior. Dupa ce le-ati umplut, stropiti-le cu restul de ulei de masline extravirgin. Astfel, va asigurati ca nu  se ard si vor deveni mai delicioase. Odata ajunse in cuptor, ciupercile vor sta acolo cam 15 minute, ideajuns sa devina moi si sa delicioase. Toata munca o fac condimentele (sarea, piperul, sucul de lamaie, dar si uleiul de masline).

 

Dupa ce s-au scurs pe ceas cele 15 minute, se scot ciupercile din cuptor (ca doar nu vreti sa le mancati scrum) si se dichisesc (a se intelege prin dichisit, aranjat frumos) cu feliile de lamaie si fire de patrunjel.

 

Sa aveti pofta!

Tags:
ciuperci
patrunjel
sare
piper
pesmet
ulei de masline extravirgin
dietetic
suc de lamaie
usturoi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • VS
    1. VS 04.02.2010 08:52

    I-mi plac foarte mult ciupercile si mai ales reteta pe care am aflt-o de la tine.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare