Cucereste prin pofta ta de viata!

Si daca buna-dispozitie este un accesoriu al frumusetii, de ce sa nu-l avem cu toatele? Exact despre asta discutam azi! Despre cum sa va simtiti sexy si fara a implica sedinte la spa ori ore de stat in fata oglinzii. Pur si simplu mancand…corect.

Daca adoptati o alimentatie sanatoasa, consumand astfel alimente bogate in antioxidanti nu numai ca veti simti bine, dar asta se va vedea si din exterior. Parul si pielea vor capata stralucire si vitalitate. V-am convins ca nu aveti ce sa pierdeti, daca faceti unele schimbari in viata voastra?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Atunci putem sa mergem mai departe si sa vedem care sunt alimentele ce va vor face sa va veti simti pur si simplu sexy.

Asa cum probabil ati auzit, sportul corelat cu o dieta sanatoasa va mentine in forma. Stiti joculetele acelea pe PC, in care trebuie sa urmati cativa pasi? Eh, asa si aici. Se incepe de la un nivel de jos pentru a ajunge in varf. Iar varful reprezinta in cazul nostru situatia in care ati inteles ideile de baza ale unei alimentatii sanatoase si reusiti sa le folositi pentru a va mentine in forma.

Aici nivelul de baza inseamna sa va imprieteniti cu fructele si cu legumele. Apoi consumati proteine de calitate (cu foarte putine grasimi, de exemplu: peste, carne de pasare), lactate cu putine grasimi, cereale integrale si cateva grasimi sanatoase (sa nu uitam ca mai intai de toate trebuie sa vedeti de cate calorii aveti nevoie).

Dupa ce v-ati obisnuit sa mancati sanatos e momentul sa introduceti in meniu alimentele care va fac sa va simti sexy.

Iaurtul cu putine grasimi

Lactatele contin vitamina A (care imbuntateste textura pielii) si calciu (intareste sistemul osos si intareste firul de par). S-a demonstrat ca persoanele a caror dieta este bogata in proteine, slabesc mai usor. Evident ca trebuie avuta grija. Un exces de proteine poate leza sanatatea ficatului. Imi aduc aminte cand eram mica si mergeam la dentist, ca medicul ma intreba daca consum lactate. Eu evident ca ziceam adevarul…adica ca nu mancam.

Nu ca nu-mi plac, pur si simplu nu pot sa mananc. Lapte beau foarte rar, dar in schimb m-am imprietenit cu branza, pe domnul cascaval inca il detest, mi se pare gras. Asa si cum va spuneam, doctorul isi dadea domnule seama dupa dintii, de un alb imaculat, daca pacientul manca suficiente lactate. Cand vine vorba de digestie si de un tranzit intestinal lent se recomanda iaurtul. Intrucat are probioti (bacterii benefice) care regleaza digestia. Si daca iaurtul vi se pare banal, amestecati-l cu cateva afine, nuci si un pic de miere. Atentie, e musai ca iaurtul sa aiba putine grasimi.

Portocalele

Yam yam! Eu mananc portocale mai ales iarna, ca este sezonul gripei si racelii. Secretul? Are vitamina C care intareste sistemul imunitar. Se estimeaza ca daca serviti zilnic o portocala, aceasta ii asigura organismului doza necesara de vitamina C, care ajuta absorbtia fierului din legume. Daca nu aveti mereu pe masa portocale, puteti servi: kiwi, lamai sau grapefruit. Iar pentru o gustarica sanatoasa puteti sa va preparati un suc natural de portocale.

Fructele de padure

Dintre toate fructele de padure eu ridic in capul listei…fragii. Le ador parfumul, iar gustul este pe masura. De ce sunt recomandate fructele de padure? Pentru ca acestea contin fitochimicale, care stimuleaza activitatea antioxidantilor din piele. Ceea ce s-ar traduce prin amanarea semnelor specifice imbatranirii. Ati ghicit! Despre riduri este vorba. Dintr-un chip suav se poate ajunge usor la un chip brazdat de liniute. In plus, fructele de padure sunt bogate in vitamina C si potasiu.

Rosiile

Mie imi place sa mananc rosiile proaspete cu un pic de sare. Nu stiu de ce, dar ador aceasta combinatie. Este bine sa stiti ca rosiile sunt bogate in vitamina C si licopen (un derivat al vitaminei A) Daca aveti rani pe piele de la expunerea la soare, este bine sa stiti ca un consum adecvat de licopen va poate imbunatati textura pielii. Pielea devenind mai catifelata. Va dau un sfat, preparati-va o supa crema de rosii, pe care sa o serviti cu o portie de salata verde si paine uscata (din faina integrala).

Ciocolata neagra

Un deliciu, ce sa mai! Si mai este si sanatoasa. In caz ca nu stiati, ciocolata neagra este recomandata pentru prevenirea afectiunilor cardiovasculare gratie antioxidantilor. Se pare ca ciocolata neagra contine fitochimicale, care stimuleaza circulatia sangelui, in tot corpul, atat la creier, cat si la nivelul organelor sexuale. Serviti in fiecare seara, un cub de ciocolata (nu daneza si nu procesata). Nu e greu, dar e placut sa te simti bine in pielea ta.

Tags:
pofta de viata
portocale
iaurt
fructe de padure
rosii
ciocolata neagra
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare