Cum sa faci tocanitele mai sanatoase

Cu tot felul de retete interesante si inovative, tot ne intoarcem din cand in cand la mancarea pe care o faceau mamele noastre. Printre ele se afla si tocanita, la care visam mai ales in zilele de iarna in care simtim nevoia sa manacam ceva cald, dar mai consistent decat supa. 

Pentru ca ne pasa de sanatatea ta, iti dam cateva idei de cum ai putea sa transformi aceasta mancare delicioasa in una usoara si hranitoare. 
 
Incepe cu supa 
 
Din start cand auzi "tocanita" te gandesti la o mancare grea, asa ca trebuie sa schimbi acest aspect. Incepe prin a fierbe pui, vita sau chiar legume, iar supa pe care o obtii sa fie baza tocanitei. Nu vei avea nevoie de smantana sau tot felul de sosuri, pentru ca timpul mare de fierbere va ingrosa sosul. 
 
Reinventeaza pastele 
 
Cam toate tocanitele trebuie sa fie facute cu paste sau cu taitei, care le dau un gust deosebit si le fac consistente, dar pentru a consuma calorii mai putine trebuie sa folosesti paste integrale. Sau daca vrei si mai putine calorii, dar nu vrei sa renunti la textura taiteilor, adauga la mancare dovlecei, morcovi si cartofi dulci. 
 
 
Fibre si proteine 
 
In loc de orez, care nu lipseste aproape din nicio tocanita, poti sa folosesti quinoa, teff sau orz. Toate sunt foarte gustoase si iti aduc o multime de beneficii nutritionale. 
 
Nu uita de proteine 
 
Foarte multe probleme de sanatate sunt cauzate de lipsa proteinelor, asa ca trebuie sa pui neaparat la tocanita vita, pui si ciuperci sau chiar toate in aceeasi oala. Poti sa mai adaugi linte, vanata, naut si conopida. 
Tags:
tocanita
supa
sanatoasa
mancare
paste integrale
quinoa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare