Cum scapi de kilogramele adunate

Au trecut sarbatorile de Craciun si e timpul sa ne luam adio de la relaxarea cu care ne-am obisnuit in cele cateva zile de concediu. La fel trebuie sa ne luam adio si de la greutatea pe care am pus-o in perioada meselor festive. Cum scapi de kilogramele adunate? Cu putin efort si multa tenacitate. E un proces de durata cu rezultate impresionante.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Dieta si sportul au cam fost puse pe bara din cauza deliciilor cu care ne-am delectat si a straturilor groase de haine care ne-au acoperit intreaga iarna.

E drept ca e destul de complicat sa ai un meniu sanatos intr-o perioada in care accesul la fructe si legume proaspete nu este chiar atat de facil.  Dar asta nu inseamna ca nu ai alternativa. Portocalele sunt deliciile colorate ale iernii care te ajuta sa treci cu bine peste raceli. De asemenea poti incearca sa introduci in meniu cereale integrale si supa cu putine calorii.

Gasiti pe site alimentele de iarna care va ajuta sa ramaneti sanatoase.

Cum scapi de kilogramele adunate?

 

Aflati ca lumina joaca un rol important in acest proces. Expunerea scazuta la lumina naturala ne induce o stare de oboseala si implicit reduce capacitatea noastra de a fi activi si a topai la sala. Sper ca locuiti intr-o casa luminoasa pentru ca primul lucru pe care e indicat sa il faceti dimineata este sa trageti cu forta de draperiile care tin lumina departe de voi. Soarele creste de altfel si nivelul de serotonina din creier, cel responsabil cu starea de bine si calmarea poftelor.

Expertii citati de Prevention.com te sfatuiesc sa nu te stresezi prea tare. Acum a trecut iuresul de vizite si  mese pregatite ore in sir pentru rude pofticioase. Lipsa stresului joaca un rol extrem de important in procesul de slabire. Important este sa identifici factorii de stres si apoi sa decizi cum ii neutralizezi.

Gaseste un sport de iarna ca sa scapi de kilogramele acumulate de sarbatori. Bucura-te de zapada de la munte. Mergi la ski, incearca sa te dai cu sania sau fa o coborare cu placa. Pana si o bulgareala te ajuta sa arzi 200 de calorii.

In fine, dupa ce ai trecut prin toti pasii de mai sus, incearca sa te dotezi cu cat mai mult zinc posibil. Un studiu realizat de Journal of Nutrition arata ca  nivelul scazut de zinc este asociat cu scaderea metabolismului si implicit reducerea capacitatii de ardere a caloriilor. Alimentele in care gasesti zinc sunt nucile si cerealele integrale. Ai aflat cum scapi de kilogramele adunate, acum pune-te pe treaba!

 

Tags:
Cum scapi de kilogramele adunate
dieta rapida
regim de viata sanatos
alimente care contin zinc
calorii
ardere calorii
calculator calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare