Gustari perfecte

Un regim de viata sanatos implica respectarea celor trei mese principale ale zilei, dar si a celor doua gustari. Prima gustare este intre micul dejun si masa de pranz, cea de a doua, intre masa de pranz si cina. Gustarile au rolul de a mentine metabolismul la un nivel ridicat si de a umple golurile nutritive din cursul zilei, dar in acelasi timp sunt cele mai bune solutii care te pot ajuta sa pierzi in greutate si sa-ti menti greutatea. Trei gustari perfecte stau oricand la indemana ta.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

In primul rand trebuie sa stii ca gustarile au rolul de a mantine constant nivelul zaharului in sange. Un nivel constat al zaharului in sange inseamna lipsa senzatiei de foame si un nivel optim al metabolismului. Cu alte cuvinte aceasta inseamna ca nu o sa te chinuie senzatia de presiune pe care o induce foamea si de gandul ca "trebuie sa mananci ceva". La toate acestea se adauga si faptul ca o gustare luata la momentul potrivit are rolul de a te face sa mananci echilibrat le masa care urmeaza.

Care sunt gustarile perfecte? Fructele, alimentele bogate in proteine, alimentele bogate in fibre, sucurile de fructe si apa merita titlul de gustari perfecte.

Cel mai important detaliu este modul in care combini aceste alimente pentru a avea o gustare perfecta. Iata care sunt combinatiile ideale.

Combina sursele de fibre cu apa. Acestea iti vor oferi o senzatie de satietate placuta pe termen lung. Adica: fructe si legume crude asociate cu cereale integrale, totul limitat la o valoare de 150 de calorii.

Aceasta inseamna un mar mare care are 116 calorii si 5,4 grame de fibre, sau o ceasca de zmeura care are 32 de calorii, patru grame de fibre si doi biscuiti din cereale integrale sau o mana de seminte. O alta combinatie poate sa fie: trei smochine care au 142 calorii si 5,6 grame de fibre. O ceasca cu cereale integrale care au 140 de calorii si sase grame de fibre si un kiwi care are 46 de calorii si 2,25 grame de fibre.

O alta serie de gustari perfecte sunt doi morcovi cruzi care au impreuna 60 de calorii si trei grame de fibre, o feie de paine integrala si lingura de humus, care are 135 calorii, 4,5 grame de fibre si o ceasca de fructe uscate care au in medie 150 calorii si circa 5-6 grame de fibre.

Gustarea de dupa-amiaza este cel putin la fel de importanta ca si gustarea din prima parte a zilei. Intervalul ideal pentru gustarea de dupa-amaza este intre ora 16 si 18, dar trebuie respectat intervalul de doua-trei ore dupa pranz si cel putin doua ora inainte de cina.

Fructele sunt alegerea perfecta pentru a doua gustare a zilei. Dar exista si alte alegeri bune. Un iaurt simplu, o mana de migdale (daca nu ai mancat fructe uleioase la gustarea de dimineata), un baton proteic sau un pahar de suc de fructe proaspat. Sanatoase si utile intr-o dieta sanatoasa, drept gustari perfecte sunt si un patratel de ciocolata neagra si un biscuit din cereale integrale, scrie Yahoo Shine.

De fiecare data adauga la cele doua gustari ale zilei un pahar de apa sau un ceai de plante neindulcit. In felul acesta o sa ai cu adevarat combinatia perfecta si gustarea perfecta.

Tags:
Gustari perfecte
metabolism
fibre
apa
proteine
fructe
legume
cereale integrale
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare