Program pentru o zi perfecta

Te-ai intrebat cum arata un program pentru o zi perfecta? O zi in care fiecare lucru sa fie facut exact la momentul potrivit. Sa te scoli, sa faci gimanstica si sa mananci exact atunci cand trebuie. Desi este destul de greu de respectat iata cum arata, desfasurat, un program pentru o zi perfecta.

Cea mai buna ora pentru a te da jos din pat dimineata este intre 6.30 si 7.00, sustine Prevention iar cel mai bine este sa-ti incepi ziua cu un pahar mare de apa plata, inainte de prima gura de cafea. Adauga si cateva picaturi de lamaie. Apa te hidrateaza, iar aciditatea din sucul de lamaie reechilibreaza tubul digestive si favorizeaza absorbtia nutrientilor.  In desfasuratorul de program pentru o zi perfecta intre 7.00 si 7.30 scrie: miscare. Fie ca este vorba despre o scurta plimbare cu catelul tau, fie ca este vorba despre o tura de bloc, in pas alergator, sau seria de exercitii zilnice, orice forma de miscare este binevenita.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Intervalul 7.30 - 8.00 este ideal pentru toaleta de dimineata si micul dejun. Prima masa a zilei trebuie sa-ti aduca un aport de circa 400 de calorii, iar meniul pentru micul dejun trebuie sa contina cereale integrale, lactate, o mana de nuci, migdale, seminte de dovleac sau oricare alt sursa de omega 3 si grasimi sanatoase si un fruct. Cel mai bine un mar sau o portocala. Ora 9.00 aduce un al doilea pahar mare cu apa.

Daca respecti un program pentru o zi perfecta, ora 10.00 este momentul ideal pentru putina miscare. Nu mult, doar 10-15 minute. Urca cateva etaje pe jos sau fa cateva exercitii de yoga pe care le poti face la birou. Intre 10.30 si 11.00 este momentul ideal pentru o gustare. Combinatia perfecta fructe si seminte sau un iaurt degresat si o mana de fructe uscate. Gustarea trebuie sa-ti aduca 150-300 de calorii, in functie de sex si de cat de multa miscare faci. Bucura-te pe indelete de acesta gustare.

Ora 11.30 este trecuta in program ca fiind momentul pentru al treilea pahar cu apa. Daca obisnuiesti sa iei suplimente de vitamine si minerale, acum este minutul ideal.

Intre ora 13.00 si 13.30 este pauza de masa jumatatea de ora perfecta pentru masa de pranz. O salata, o bucata de piept de pui la gratar sau peste sunt cele mai bune alegeri. Adauga un fruct, doua linguri cu ulei vegetal in salata, o felie de paine integrala si eventual o bucatica de branza. Nu uita de paharul de apa de la final, iar in loc de desert unul-doua patratele de ciocolata neagra. Masa de pranz trebuie sa insemne circa 400-500 de calorii.

La ora 14.00 ceasul anunta: hidratate. Dupa masa de pranz acesta o sa mearga perfect. Daca simti nevoia este potrivita si o ceasca de cafea sau un ceai de plante.

Intre 15.30-16.00 este strecoara un sfert de ora pentru o a doua gustare. O combinatie ideala este cea formata din proteine si fibre. Fructe si lacate sau un baton proteic. O alta alternativa poate fi o lingurita cu unt de arahide si o banana. Aceasta gustrare trebuie sa aduca maxim 250 de calorii.

Daca nu ai facut miscare dimineata, programul perfect iti spune ca intre orele 18.00 – 19.00 este al doilea moment bun pentru o repriza de fitness. Miscarea facuta la ora asta te va mentine in forma si iti va creste tonusul fizic si psihic. Programul ideal ia in calcul oricum doua sedinte de fitness pe saptamana, in partea a doua a zilei.

Incepand cu 19.30 este timpul pentru cina. Este recomandat, pentru a incheia in mod perfect o zi perfecta, ca cina sa inceapa cu o supa. Este satioasa si este calea ideala pentru a manca mai putin. In plus te hidrateaza si iti reface rezervele electrolitice. Alege o supa de legume, o supa crema lejera sau o supa limpede de carne, in aceasta ordine. Dupa supa o portie de peste sau carne si o garnitura de legume sunt binevenite. Cina poate fi formata si din dintr-un singur fel de mancare, mai ales daca este vorba despre mancare pregatita in casa. Pentru cina este recomandat si un desert, dar care sa nu aduca mai mult de 150 de calorii. Cu totu, cina nu trebuie sa depaseasca 500 de calorii.

Un program pentru o zi perfecta recomanda sa te culci cel tarziu la ora 11.00. Inainte de culcare mai bea un pahar de apa. Acest program ideal include intre sapte si opt ore de somn, o garantie pentru o silueta frumoasa.

Evident acest program este unul ideal. Desi pentru foarte multi dintre noi este greu de pus in practica, te poate inspira sit e poate ajuta sa-ti organizezi mai bine, mai eficient si mai sanatos programul zilnic. Si daca un program pentru o zi perfecta este greu de dus la indeplinire in cursul saptamanii, incearca-l macar in week-end sau in zilele libere.

Tags:
progra
fitness
yoga
calorii
viata sanatoasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare