Vizita cu surprize la nutritionist

Nutritionistul este o specie cu totul aparte. In cabinetul lui intalnesti tot felul de oameni. E locul in care oamenii atacati de kilograme, vin sa isi gaseasca leacul.Vizita cu surprize la nutritionist incepe de cum intri pe usa.
 
La prima vedere am avut un soc, design-ul mi-a amintit brusc de mobila de bucatarie crem in care erau tinute, sub cheie, bomboanele copilariei mele. Ma aflu intr-o mare bucatarie, peretii sunt acoperiti de dulapuri crem, cu vitrine si bar iar pe colt, mare mi-e mirarea sa vad un soi de receptie in care isi are salasul nutritionistei. Din dulapul improvizat are o panorama perfecta asupra corpurilor dolofane insirate in fata ei pe canapelele din piele.
 
Ne impartim in doua categorii : cei care vin pentru prima oara si cei care au venit la intalnirea lunara, pentru noi diete. Eu fac parte din prima. Observ ca sunt privilegiata. Doar nou-venitii sunt invitati sa isi lase haina.
 
Vocea nutritionistei tuna si fulgera din dulapul-receptie. Laitmotivul serii este branza Fagaras. Toti o detesta, multi din ei o primesc in dieta, si mai multi incearca sa promita orice, numai sa scape de bulgarasii de branza dezgustatori.
Un sfert de ora si patru diete schimbate mai tarziu, imi acorda intreaga atentie. In intimitate, privilegiu de care beneficiaza doar nou-venitii.
 
Intru tematoare la „confesional“ – locul in care sunt interogata in detaliu de la boli ereditare pana la arbore genealogic. O singura privire aruncata asupra-mi ii e de ajuns ca sa ma demonteze. Pe langa burta de care trebuie sa scap, aflu cu stupoare ca am “pulpite, manute cam grasane si mdap, ma nemultumeste si aspectul genunchilor”. Hait! There goes my self esteem.

Ma dezumflu ca un balon plin cu aer imbacsit. Printr-o simpla evaluare, din prisma specializarii atestate de numeroasele diplome agatate pe peretii camerei inguste, imi detecteaza dramul de celulita de pe coapse. Self esteem-ul se prabuste pe podea si se scurge prin crapaturile parchetului. 10 minute mai tarziu primesc dieta pe care trebuie sa o urmez timp de trei saptamani.

Scot 60 de lei, arunc o privire pe canapelele pline de corpuri masive si sper sa ma apuc de cura. O singura nedumerire imi ramane in gand in timp ce cobor scarile salonului din Victoriei. Ar trebui sa imi fac griji ca femeia solida cu par mov vine de 2 ani aici ?

 
 

Tags:
Vizita cu surprize la nutritionist
nutritionist
regim de viata sanatos
calorii
dieta rapida si eficienta
calculator calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
4 Comentarii
  • roke
    1. roke 20.11.2011 06:58

    Ai fost "norocoasa" eu la nutritionista in zona Dorobanti am primit reteta pt o saptamana disociat trei zile urmand sa ma prezint saptamanal cu 60 lei. Evaluarea nu a existat.

  • Nae
    2. Nae 05.12.2011 22:43

    E vorba, evident, de "celebra" Lygia Alexandrescu, despre care putini stiu ca nu este nutritionist (adica nu are o diplome), nu este doctor (in sensul de medic, ci care un doctorat cumparat de pe net), nu are habar de nutritie (da la toata lumea acelasi regim obosit), dar i-a prostit pe toti cu diplomele ei... A, si sa nu uit: e obeza!

  • vicky
    3. vicky 09.05.2012 20:25

    :)) ff haios articolul... e patania ta?? am fost si eu la cei de la kilo stop care m-au jegmanit de peste 10 mil... dar mi-au facut analize de sange, de metabolism, viteza undei de puls, mi-au facut analiza jurnalului alimetar si am avut si 8 sedinte incluse (una pe saptamana). Din discutiile cu unul dintre nutritionisti chiar am invatat multe lucruri si in final al slabit 18 kile... dar la ultimele 3 sedinte nu m-am mai dus ... si per total m-am simtit jefuita... cele 18 kile le-am dat jos prin munca mea pana la urma...

  • Aoa
    4. Aoa 09.05.2012 21:11

    acum multi ani am fost in braila la o nutritionista renumita care a aberat 10 minute, mi-a scos rapid un "meniu" deja scos la imprimanta de sub birou si mi-a luat 1-2 mil. De atunci mi-a trecut...

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare