10 alimente pentru sanatatea inimii II

Cartofii dulci


Daca diabetul va supara si tare mult ati servi un meniu pe baza de cartofi, puteti sa inlocuiti cartofii albi cu cei dulci. Au indicele glicemic mic ceea ce inseamna ca nu cresc imediat nivelul glicemiei din sange. Au vitamina A, licopen si fibre care mentin inima sanatoasa. Dar nu adaugati peste ei dressinguri dulci, bogate in calorii. In schimb folositi scortisoara si suc de lamaie.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Portocalele


Contin pectina si potasiu. Potasiul, mineral regasit cu succes in portocale, scade tensiunea sangelui. Si orientativ o portocala medie are 62 de calorii si 3 grame de fibre.

 

Vegetale verzi


Bune pentru silueta, bune si pentru inima. De veti consuma mai multe vegetale verzi veti observa ca inima nu va mai joaca feste. Contin potasiu si magneziu care regleaza tensiunea sangelui. La aceastea adaugandu-se luteina, fibre, vitamina A si antioxidanti. Le puteti servi cu peste sau carne la gratar.

 

Morcovii


Contin un tip de fibre solubile, regasit de altfel si in fulgii de ovaz, care scade colesterolul. Ii puteti da pe razatoare si sa ii adaugati in sosul pentru spaghete sau in briose.

 

Sare Kosher


Are jumatate din cantitatea de sodiu regasita in sarea de masa, gratie cristalelor mari. Daca nu puteti renunta la sare puteti sa o folositi pe aceasta insa cu grija. O lingura cu sare Kosher are 1,120 de miligrame de sodiu.

 

Ciresele


Contin o substanta numai buna pentru inimile voastre: antocianin. Si afinele contin antocianin. Care mentine vasele de sange sanatoase. Va puteti bucura de beneficiile sale daca amestecati cateva cirese uscate in bolul cu cerealele, de dimineata, in salatele verzi si in orezul salbatic.

Tags:
anason
rozmarin
marar
scortisoara
oregano
fulgi de ovaz
fasole neagra
ulei de masline extravirgin
nuci
ulei de nuci
nutritie sanatoasa
diete rapide
portocale
vegetale verzi
cartofi dulci
morcovi
sare Kosher
cirese
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare