Caloriile goale

Ca junk-food aduce un aport sanatatii, chiar daca este mic.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Auzind toate acestea, m-am gandit ca prietenul acesta, de care va povestesc, nu este la curent cu stirile sau mai grav vrand sa obtina o realitate perfecta, elimina din calcul ceea ce nu-i place…inclusiv asta. Nu domnule, junk-food se inscrie cu succes pe lista caloriilor goale, alaturi de alte preparate culinare. Unii dintre voi ati auzit de caloriile goale. Si mi-e imposibil sa cred ca nu.
De ce sunt atat de periculoase, toate acestea si multe altele veti afla din materialul de azi.

 

Si totusi…
Ce sunt caloriile goale? Caloriile goale se traduc printr-un aport caloric mare, dar un deficit in ceea ce priveste continutul nutritional. Cu alte cuvinte daca mancati junk-food va umflati ca niste gogosi. Si am discutat ca statutul de grasuti nu va face imuni in fata bolilor, asa cum de altfel a fi slab nu inseamna a fi sanatos.

 

Caloriile goale, care adesea rezoneaza cu junk-food, nu aduc nici un beneficiu sanatatii. Nu am facut front comun cu nutritionistii, pur si simplu aceasta este realitatea certificata in urma studiilor. Acest tip de hrana este saraca in micronutrienti. Micronutrienti? Da, adica vitamine, minerale, inclusiv antioxidanti si fibre. Si ca sa va fie mai usor sa intelegeti cum sta treaba cu caloriile goale, v-am pregatit si o lista a acestora.

 

Cartofi prajiti, pui prajit si alte prajeli
O portie mare de cartofi prajiti, servita intr-un magazin dintr-un important lant de junk-food, poate sa numere si 570 de Kcal. Toate aceste calorii provin din grasimi, mai precis 30 de grame, iar 8 grame dintre acestea sunt trans.
Am uitat ceva? Nu, acest preparat culinar este sarac in micronutrienti.

 

Acadele pe bat si alte dulciuri
Si aici discutia se repeta. Aceste alimente pe langa zahar, calorii, aditivi si coloranti nu au aduc nici un beneficiu sanatatii. Nu tu mircronutrienti. Deci, de ce le mai consumam!? Poate pentru ca unii dintre noi nu pot spune asa usor NU dulciurilor.

 

Tags:
calorii goale
vin
bere
prajeli
dulciuri
bauturi alcoolice
cereale rafinate
dietetic
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare