Beneficiile uimitoare ale semintelor de chia asupra sanatatii

Pe langa faptul ca sunt foarte hranitoare si sanatoase, semintele de chia pot face minuni pentru frumusetea ta, dar si pentru silueta. 

Semintele de chia au fost descoperite cu mult inainte sa devina o moda, in zilele noastre. Se pare ca aztecii si maiasii luau mese bogate in chia inainte sa plece la lupta. Cum astazi nu avem cu ce sa ne luptam (in afara de stres si de poluare), folosim semintele de chia in cu totul alte scopuri. 
 
Iata, asadar, ce fac semintele de chiar pentru sanatate si pentru frumusete. 
 
Te ajuta sa slabesti 
 
Intr-o singura portie de seminte de chia sunt 11 grame de fibre si 4,4 grame de proteine. Asta inseamna ca te vei simti satul timp mai indelungat (nu depasi cantitatea recomandata, caci poti avea probleme cu stomacul). In plus, semintele de chia absorb de 10 ori greutatea lor in lichide, asta inseamna ca sunt ideale in smoothieuri
 
Elimina stresul 
 
Semintele de chia sunt pline de magneziu, care tine cortizolul (hormonul stresului) la limite joase. Un alt motiv pentru care corpul tau iti cere acest mineral? Nivelul scazut de magneziu duce la oboseala si la dureri de cap. 
 
 
Stralucire naturala a fetei 
 
Aceste seminte sunt pline de Omega 3 - o portie de chia are mai multi acizi grasi decat o portie de somon. Aceste grasimi sanatoase tin la distanta bolile de inima, iti intaresc parul, unghiile si iti fac pielea frumoasa. Mai mult de atat, Omega 3 reduce inflamatiile si deshidratarea si asigura o circulatie mai buna. Iata de unde si o piele stralucitoare! 
 
 
Doar o portie pe zi iti asigura aproape 20% din doza zilnica recomandata de calciu (mai mult decat laptele). Astfel, semintele de chia devin o varianta foarte buna pentru cei care nu consuma lactate sau au intoleranta la lactoza. O cantitate suficienta de calciu in sange inseamna oase mai puternice si dinti mai sanatosi. 
 
Ajuta in lupta cu radicalii liberi 

Afinele sunt foarte laudate in ultima vreme cum ca ar avea un continut mare de antioxidanti. Ei bine, semintele de chia au de trei ori mai multi antioxidanti decat afinele. Acestia sunt esentiali pentru sanatate caci ajuta celulele sa lupte impotriva radicalilor liberi.
Tags:
chia
seminte
seminte de chia
sanatate
frumusete
silueta
slabit
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare