Dieta cu tarate de grau arde eficient grasimile

Nu ai nevoie de diete scumpe ca sa arati minunat! Taratele de grau sunt ieftine si sanatoase si sunt un ajutor de nadejde in lupta cu kilogramele, gratie faptului ca sunt satioase. 

Te intrebi cum de faina de grau este din ce in ce mai blamata, iar noi iti recomandam o dieta pe baza de tarata de grau? Explicatia consta in faptul ca cea mai importanta parte a bobului de grau se afla in invelisul lui, acela care este inlaturat atunci cand se obtine faina pentru produsele de panificatie, paine, paste etc. Asadar, taratele care raman sunt minunate pentru organism. 
 
Acestea usureaza procesul de digestie, accelereaza metabolismul si imbunatatesc tranzitul intestinal. Taratele actioneaza ca un burete si absorb grasimile rele, pe care apoi organismul le elimina. In plus, impiedica asimilarea altor grasimi nesanatoase in organism, iar pentru a avea energie, organismul va arde incet stratul adipos deja existent. 
 
Iata, asadar, cum fibrele si alte componente ale taratelor te ajuta sa scapi de kilogramele in plus si sa previi obezitatea. 
 
Atentie! Intotdeauna cand se cumpara tarate de grau de la magazin trebuie ales acel produs natural care nu contine zahar, sare sau anumite arome.

Alte beneficii ale taratelor de grau 

 
Acestea sunt bogate in vitamine (beta-caroten, B1, B2, B3, B5, B6, B8 si B9, vitamina E si A), fibre, aminoacizi, minerale (magneziu, potasiu, sodiu, cupru, cobalt, mangan, fier si iod). 
 
Gratie acestor componente, ajuta la reglarea activitatii tractului gastro-intestinal, a functiei sistemului cardiovascular, digestiv, muscular si nervos, ajuta la productia de hormoni sexuali in organism, este mentinut echilibrul hormonal in corp si sanatatea glandelor suprarenale, pancreas si glanda tiroida. Taratele sunt eficiente in regenerarea rapida a tesuturilor, cresterea imunitatii organismului si mentinerea buna a vederii.
 

Dieta cu tarate 

 
Ce trebuie sa faci exact ca sa te bucuri de beneficiile dietei cu tarate de grau: 
 
Aceasta dieta ar trebui sa dureze 30 de zile, dar pentru ca taratele nu sunt tolerate de orice organism, ar trebui sa o urmezi in functie de cum iti dicteaza corpul. Daca pana acum nu ai avut o alimentatie foarte sanatoasa, s-ar putea sa te simti balonat si sa vrei sa renunti. Vestea proasta este ca va trebui sa te lupti cu senzatiile nu foarte confortabile, insa vestea buna este ca organismul se obisnuieste destul de repede cu noul stil alimentar. 
 
Ca sa eviti problemele de acest fel, iti recomandam sa incepi cu cate o lingurita de tarate de grau inaintea fiecarei mese principale, dupa care sa bei un pahar sau doua de apa. Astfel, taratele se vor umfla si iti vor da senzatia de satietate. 
 
Cel mai simplu mod de a manca tarate de grau este sa se puna o lingurita din acest produs in farfurie si sa se toarne apa clocotita. Se lasa sa stea 25 minute, apoi se scurge excesul de apa si se mananca fulgii de tarate umflati cu apa.
 
Mai poti consuma taratele si cu iaurt (simplu sau grecesc), suc sau piure proaspat de fructe, in salate, supe si ciorbe. Pentru ca taratele nu iti furnizeaza cantitatea necesara de calciu, ai nevoie sa mananci zilnic iaurt, iar o data pe saptamana ar trebui sa mananci mai multe fructe de obicei pentru a-i da organismului toate vitaminele de care are nevoie. 
 
La mesele principale alege alimente usoare si sanatoase, in cantitati moderate, cum ar fi iaurt, oua fierte, peste, pui (la gratar), branza dietetica, vita (friptura), multe fructe si legume. Vei constata oricum ca dupa portia de tarate nu va mai intra la fel de multa mancare, ceea ce e bine, caci inseamna calorii taiate. 
 
Treptat, abia dupa o saptamana se creste cantitatea de tarate de grau de la o lingurita la 2 lingurite. In acest fel organismul va primi o cantitate necesara de fibre pentru mentinerea sanatatii.
 
Nu se consuma mai mult de 30 g tarate de grau pe zi (sau 2-3 linguri mari) deoarece se poate ajunge la o senzatie de balonare sau la accentuarea unor boli de stomac (gastrita si colita).
 
 
Foto: Hepta.
Tags:
dieta
grau
tarate
grasimi
slabit
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare