Evita dietele drastice

Dietele drastice sunt la mare cautare, la fel si suplimentele de slabit, ceaiurile de slabir precum si orice interventie exterioara care ar putea ajuta la pierderea greutatii. Dar stim bine ca cele mai sanatoase diete sunt cele in care kilogramele se pierd treptat, sub influenta unui regim echilibrat, care nu ne afecteaza organismul.

Ce anume trebuie sa evitam la o dieta?

In primul rand, este esential sa stim importanta fiecarei grupe de mancaruri, adica beneficiile aduse starii de sanatate. Fiecare organism are felul sau de a asimila beneficiile proteinelor, carbohidratilor si grasimilor ingurgitate. Evident ca ficatul este cel care joaca rolul cel mai important, toti nutrientii trecand prin acesta. Si de fapt avem nevoie de toti acesti nutrienti, care se mai numesc si macronutrienti. Chiar si o dieta de detoxifiere trebuie sa contina toti acesti macronutrienti. Cand oamenii slabesc rapid, de fapt acestia pierd din tesuturile musculare slabe si greutatea va reveni, ceea ce se va dovedi a fi mai degraba grasime si foarte putina masa musculara, devenind tot mai usor sa se ia in greutate de fiecare data cand oamenii renunta la ultima lor dieta drastica.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Una dintre particularitatile unei diete drastice este eliminarea unor mancaruri particulare sau a unor grupe principale de mancaruri. Aici se poate discuta despre dietele sarace in carbohidrati.Cu alte cuvinte se interpreteaza gresit, cum ca acesti nutrienti (carbohidratii) ar fi rai pentru organism. Trebuie sa se inteleaga ca acesti nutrienti sunt si ei importanti in mentinerea echilibrului din organism. O dieta sanatoasa va incuraja progresiv si incet pierderea in greutate de-a lungul unei perioade lungi de vreme. Se va asigura numarul necesar de calorii pentru a se face fata exercitiilor fizice, astfel incat sa se incurajeze pierderea grasimii si nu a masei musculare.

Dietele care se dovedesc a fi prea sarace pentru nevoile organismului au ca rezultat descompunerea depozitelor de proteine (muschi) pentru a se asigura energia necesara.

 O alta problema a dietelor drastice este eliminarea sau limitarea fructelor bogate in nutrienti, dar si a legumelor. Si asta cu toate descoperirile legate de beneficiile aduse starii de sanatate de aceste alimente, care se pare ca previn cancerul si bolile de inima. Un regim prea bogat in proteine poate reprezenta un pericol pentru rinichi, ducand la aparitia constipatiei.

 Va recomandam diete cat mai apropiate de realitatea starii dumneavoastra de sanatate, si consultarea unui medic nutritionist!

Tags:
dieta
calorii
grasimi
greutate
slabit
fibre
dieta drastica
macronutrienti
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare