Inghetata de casa

Inghetata este un deliciu, caruia nu-i poate rezista nimeni. Dar inghetata de casa este un vis! Nu se poate vara fara inghetata si fiecare dintre noi stim cu ce placere savuram crema fina si rece. Numai ca indiferent cat ar fi de gustoasa, inghetata preparata industrial este plina de tot felul de ingrediente bizare, de E-uri si aditivi. In plus are si foarte multe calorii. Si daca nu se poate fara inghetata, macar sa alegem variante sanatoase. Despre calorii nu vorbim. Inghetata are calorii! Un risc asumat!

     

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Inghetata de casa se poate ridica si chiar poate depasi gustul celor gata preparate. Este insa mult mai sanatoasa, fructele sunt fructe, aromele sunt arome, iar laptele si smantana sunt lapte si smantana, nu prafuri si amestecuri ciudate. Iti recomandam si variantele de inghetata raw  care sunt o bucurie pentru simturi!

Ingrediente pentru inghetata de casa sunt simple: smantana, iaurt gras sau lapte, zahar sau miere, oua, arome (vanilie – dar neaparat vanilie veritabila, esenta de rom, esenta de migdale), nuci, alune, migdale, nuca de cocos rasa si stafide, dar mai ales fructe de sezon (nu uitati ca suntem in plin sezon al capsunilor si daca nu pregatiti, acasa, cu mana voastra, o inghetata autentica de capsuni, inseamna ca a trecut primavara degeaba). La toate acestea de mai adauga ness sau espresso, cacao pudra si bauturi alcoolice: gin, coniac, vodka si pentru gust si pentru finetea inghetatei facute in casa.

Cateva sfaturi: foloseste ingrediente foarte reci atunci cand faci inghetata. Daca folosesti fructe, spala-le si scurgele foarte bine. Zdrobeste fructele si lasa-le sa se scurga pentru a elimina o parte din sucul care poate face ace de ghiata. Foloseste smantana degresata, dar foarte proaspata. Iaurtul gras este un ingredient perfect, secretul este insa ca acesta sa fie foarte bine surs. Poti adauga in inghetata de casa, mai ales in cele cu fructe crema de branza. Vei avea o inghetata fina si cremoasa.

Mierea este un bun inlocuitor pentru zahar, doar ca trebuie sa o amesteci bine cu putin iaurt, lapte sau smantana pana ce se dizolva complet. Daca faci inghetata de casa dupa retete care contin si oua, pune un galbenus in plus si un albus in minus. Inghetata o sa fie mult mai cremoasa. Alcoolul adaugat in inghetata o face sa inghete mai repede si sa faca mai putine ace.

Secretul este ca dupa ce ai pus inghetata la congelat, sa o bati din nou, in mixer, dupa ce a inghetat complet. In felul acesta toate acele de ghiata dispar. Operatiunea se poate repeta de doua trei ori. Poate ca este ceva bataie de cap, dar rezultatul merita din plin putin efort. Acopera inghetata pusa la congelat cu o folie de plastic. Previne formarea cristalelor de ghiata, sustine Serious eats

Si oricum, chiar daca inghetata de casa nu ajunge la finetea celei gata preparate, gustul este de milioane. Un truc excelent este sa bati inghetata de casa, bine congelata chiar inainte de a o servi. Va avea temperatura ideala si nici un ac de ghiata! Si pentru stiu ca v-am facut pofta iata doua retete simple de inghetata facuta in casa.

Tags:
inghetata de casa
lapte
smantana
calorii
fructe
muci
migdale
retete rapide
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare