Piele curata, ferma si exfoliata cu seminte de chia

Despre chia stie toata lumea cat sunt de eficiente in procesul de slabire, detox si sanatate, dar stiai ca pot fi folosite si la prepararea celor mai inedite exfoliante pentru corp? Se pare ca aceste seminte minuscule au proprietati extraordinare si daca tot costa putin o punga de chia poti profita la maxim de beneficiile lor si sa le folosesti in toate modurile posibile. Probabil te intrebi acum de ce sa iti prepari asa ceva, avand in vedere ca pe piata exista tot felul de exfoliante si inca cu diverse arome cat sa multumeasca orice prietentios. Ei bine, te poti indoi oricand de majoritatea exfoliantelor din comert, mai ales daca nu citesti cu grija eticheta produselor, dar cu un preparat pe baza de chia mergi la sigur. Nu este nimic complicat si nu ia mai mult de 2-3 minute, iar partea buna este ca poti pastra oricat in frigider un astfel de exfoliant. 
 
Exfolierea de calitate este un real rasfat, dar putini realizeaza acest lucru. Nu este totul sa te speli pe corp cu geluri de dus inedite si sa folosesti cele mai hidratante creme, daca nu ai grija sa exfoliezi pielea. In cazul femeilor exfolierea tenului este si mai importanta si asta pentru ca pielea va face o priza mai buna cu fondul de ten. Va parea atat de natural incat nu ar spune nimeni ca porti ceva pe fata.
 
Un alt avantaj al exfolierii este ca vei ajuta gelul de dus si cremele sa fie mai usor absorbite in piele. Asta inseamna ca va deveni vizivil mai elastica, mai neteda si mai luminoasa. Dupa ce faci dus sau baie nu vei mai avea probleme cu pielea care se desprinde neuniform si de care nu stii cum sa mai scapi. Plus de asta, nu este placut pentru nimeni sa transpire din cauza temperaturilor ridicate si sa observe resturi de piele pe haine sau in zone vizibile de pe corp.
 
Este indicat ca un exfoliat de calitate si natural sa fie folosit cam de 1-2 ori pe saptamana. Nu mai des pentru ca pielea are si ea propriul ciclu de regenerare. Cu exfolieri agresive si repetate poti agresa pielea si se va usca si mai mult. Vei observa ca dupa exfoliere pielea va radia de sanatate, luminozitate si vei elimina toate urmele de transpiratie, toxine, praf si alte reziduri care iti pot afecta sanatatea si aspectul pielii. In fond, pielea ne face sa aratam mai tineri sau mai batrani. Oricine se va simti mai bine in propria piele cand aceasta va radia de sanatate!
 
Exfoliantele cu chimicale din comert pot deshidrata pielea si chiar o pot irita si sensibiliza. Nu este cazul cand vine vorba de un exfoliant pe baza de seminte de chia. In plus, fiind vorba de un superaliment cu proprietati inedite, poti reduce vizibil celulita, grasimea subcutanata si retentia de apa. Sunt probleme destul de comune, dar iata cat de usor poti scapa de ele.
 
 
 

Cum preparam scrub din chia?

 
Foarte usor si repede se prepara acasa un exfoliant sau un scrub din chia. Ai nevoie de cateva ingrediente ieftine si la indemana si sa stii ca poti combina ingredientele in functie de zona pe care vreo sa o exfoliezi, dar si in functie de problemele pielii pe care le ai.
 
Pentru un exfoliant facial ai nevoie de:
 
  • 4 liguri de seminte de chia
  • Zeama de la o lamaie
  • 1 lingura de miere de albine bio
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu
  • 2-3 linguri ulei de cocos
  • 3 linguri de ceai verde (esenta bio sau pliculete desfacute)
  • 3-4 linguri de zahar brun sau alb 
  • Jumatate de cana cu apa plata
  • 4-5 picaturi de ulei de eucalipt  - optional pentru probleme acneice si cicatrici post-acneice sau ten gras
 
Toate ingredientele se amesteca bine si se asteapta 5 minute sa se umfle semintele de chia. Se tine la frigider intr-un recipient inchis bine ermetic. Vezi aici intinerirea pielii cu avocado!
 
 
Pentru un exfoliant de corp ai nevoie de:
 
  • 5-6 linguri de zahar brun
  • Zeama de la o lamaie
  • 4  linguri de ulei de masline
  • 4-5 linguri de chia
  • Ulei esential de lavanda sau grapefruit  - pentru retentia de apa, celulita, grasime subcutanata si aromaterapie

 
Aceste seminte contin toate mineralele, vitaminele si antioxidantii de care are nevoie pielea.
 
 
 
 
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
seminte de chia
seminte
piele ferma
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare