Somon la gratar cu legume

Somonul este unul din cele mai apreciate soiuri de peste, atunci cand vine vorba de mancare. Adevarul este ca este si foarte gustos, iar gatit cum trebuie, pe gratar, alaturi de niste legume de sezon este o alegere potrivita pentru o masa usoara si hranitoare. Somon la gratar cu legume sa fie!

  

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Sa mancam peste

Ca sa-l faci ai nevoie de un dovlecel mic, doua fileuri de somon, o lamaie mica, un ardei gras rosu, sare, piper dupa gust, o vanata mica, cateva lingurite de ulei de masline extravirgin.

Cum se face? Am incins bine tigaia grill sau gratarul. Dovlecelul, vanata si ardeiul le-am taiat rondele. Le-am stropit cu zeama de lamaie, ulei de masline si le-am condimentat cu sare si piper. Am pus legumele pe gratarul incins. Le-am lasat foarte putin, doar cat sa capete dungile acelea specifice de gratar. Am uns bine cu ulei de masline si fileurile de somon, le-am condimentat si apoi le-am pus pe gratar cu parte cu piele in jos. Le-am lasat un minut pe fiecare parte si le-am servit impreuna, imediat.

100 de grame de somon cu dovlecei la gratar si lamaie contine: 133 calorii, 7 grame de  proteine, 4 grame de lipide, 11 grame de carbohidrati.

Tags:
Somon la gratar cu legume
somon
peste
calorii
legume la gratar
dovleci
vinete
ulei
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare