Trei diete ideale

Exista zeci de diete, dar dintre toate acestea trei diete sunt ideale. Ce le face speciale? In primul rand sunt usor de respectat, in al doilea rand sunt deosebit de eficiente si au minime efecte secundare.

      

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Prima dintre cele trei diete ideale este dieta Weight Watchers. Dieta este „pe piata” din 1963, a tratat si imbunatatit viata a milioane de oameni. Dieta este o combinatie intre o dieta personalizata si activitate fizica, Dieta iti schimba stilul de viata si imbunatateste starea de sanatate.

Principiul dietei este simplu. Se stabileste un numar de puncte zilnice, in finctie de varsta, se, inaltime si greutate. La toate acestea se adauga un pachet de exercitii fizice. Tot ceea ce se consuma este trasformat in puncte, in functe de lipidele si caloriile continute. Dieta elimina caretenel nutritionale care apar in cazul unor diete dispciate, satisface, in mare masura, preferintele alimentare ale celui care o respecta si are un sistem de bonificatii pentru cei care se inscriu in barem.

A doua dieta ideala este dieta Scarsdale, pusa la punct de doctorul cardiolog M. Tarnower. Aceasta propune dieta de 14 zile, foarte saraca in calorii. Timp de doua sptamani aportul caloric este situat in jurul a 1000 de calorii (in conditiile in care aportul zilnic recomandat pentru femei este de 1800 - 2000 de calorii). Recomandati sunt compusii foarte saraci in carbohidrati, cu meniuri bazate pe trei categori de alimente: legume, fructe si proteine (peste, carne).

Pentru a intelege mai bine dieta iata cum arata un meniu de o zi: micul dejun consta din o jumatate de grapefruit sau fructe de sezon, o felie de paine din cereale integrale, cafea sau ceai. Pranzul si cina constau dintr-un meniu bazat pe carne slaba sau peste cu legume, scrie aufeminin.com.

Dieta este eficienta pentru cei ambitiosi care vor sa slabeasca rapid, dar in acelasi timp imbunatateste si starea de sanatate a inimii si arederelor. Dieta este si o eficienta cale de detoxifiere.

Pe locul trei se afla dietele personalizate, care respecta indicatiile unui nutritionist si care sunt concepute special pentru fiecare persoana in parte. Din punctul nostru de vedere aceste dieta sunt cele mai sanatoase, pentru ca pe langa faptul ca sunt adaptate perfect fiecarui caz in parte, beneficiaza si de avantajele pe care le aduce spuravegherea oferita de nutritionist. Dietele personalizate sunt ideale mai ales in cazul celor care au probleme cu greutatea, dar care sufera si de unele suferinte asociate, pentru ca dieta personalizata menajeaza si uneori amelioreaza suferinta respectiva.

Acestea par sa fie cele mai eficiente diete. Dar dincolo de acest clasament noi adaugam ca fiind ideale si benefice sanatatii si urmatoarele: dieta de 90 de zile si dieta Dash.

Tags:
Trei diete ideale
dieta pentru scaderea in greutate
calorii
alimentatie sanatoasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare