Alimente energizante

Este foarte bine sa stii care sunt alimentele energizante, adica exact cele care dau rapid energie organismului, dar fara a risca excese de calorii. O viata sanatoasa prespune o alimentatie sanatoasa. Organismul are nevoie de alimente energizante mai ales in timpul dietelor, dar si vara, cand temperaturile sunt crescute (mecanismele de termoreglare fiind mari consumatoare de energie). Alimentele energizate sunt bogate in calorii negativetin metabolismul la un nivel ridicat si te pot ajuta sa slabesti.

Primele pe lista cu alimente energizante sunt proteine slabe. Proteinele sunt temelia oricarei alimentatii sanatoase. Fie ca alegi carne, peste, oua, produse lactate sau soia, toate aduc cantitati importante de proteine. Un consum crescut de proteine este temelia unei diete pentru scaderea in greutate.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Iaurtul este al doilea aliment energizant. Consumul de calciu din produsele lactate reduc absorbtia de grasimi si, astfel, iti mentii greutatea la valorile ideale. Iaurtul este un aliment care se absoarbe rapid, are grasimi si proteine care asigura rapid energie. Cu o singura conditie ca aceste produse sa nu aiba zahar adaugat si sa aiba un continut redus de grasimi.

Capsunile si toate fructele rosii sunt cel mai bun desert posibil. Toate fructele rosii au un compus care ajuta corpul sa se fereasca de diabet si boli ale sistemului nervos. Gustul dulce iti poate pacali papilele gustative si te face sa nu mai tanjesti dupa zahar.

Fisticul si alte seminte, printre care merita mentionate in mod special  migdalele, sunt si ele pe lista cu alimente energizante. Sunt foarte bogate in grasimi santoase si fibre. In acelasi timp, au putine calorii si sunt si foarte satioase.

Spanacul si alte legume cu frunze verzi ajuta extrem de mult in curele de slabit, fiind bogata in acid folic si alti micronutrienti care previn cancerul, Alzheimer si bolile de ficat, scrie Live strong.

Alimentele energizante sunt cea mai buna altrenativa, fie ca le consumi la masa de dimineata, fie la cele doua gustari recomandate in fiecare  zilei

Tags:
alimente energizante
proteine
diete pentru scaderea in greutate
calorii
iaurt
spanac
calorii negative
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare