Cookies cu caramel si mere
100g unt sau margarina speciala pentru prajituri
250g zahar brun
1 ou
100ml suc de mere
450g faina alba speciala pentru prajituri
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita scortisoara
¼ lingurita cuisoare macinate
¼ lingurita sare
1 mar verde mediu, cojit si fara cotor, dat pe razatoare mare
150g stafide
2 linguri margarina
70g zahar brun light
350g zahar pudra
Lapte degresat
50g nuci, tocate marunt
Mod de preparare:
1. Incalziti cuptorul la 190 grade.
2. Bateti untul sau margarina speciala pentru prajituri si 250g zahar bun cu ajutorul unui mixer electric, la viteza medie, pana cand compozitia devine omogena.
3. Adaugati oul; bateti un minute.
4. Adaugati sucul de mere; bateti, la viteza mica, pana cand compozitia devine omogena.
5. Intr-un vas amestecati faina, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, cuisoarele si sarea.
6. Adaugati aceasta compozitia la compozitia cu ou si bateti la viteza mica pana cand compozitia devine omogena.
7. Adaugati marul si stafidele.
8. Puneti cate o lingurita cu varf de aluat pe o tava unsa.
9. Bagati tava la cuptor pentru aproximativ 8 minute sau pana cand marginele sunt putin maronii. Lasati tava sa se raceasca.
10. Incalziti 2 linguri de margarina, 70g zahar brun light si apa intr-o cratita la foc mediu-mare, pana cand se dizolva zaharul. Luati tigaia de pe foc si adaugati, amestecand, zaharul pudra.
11. Daca glazura incepe sa se ingroase, adaugati putin lapte degresat.
12. Intindeti glazura de caramel pe fiecare cookie si presurati nuci tocate pe deasupra.
Informatii nutritionale:
Aceasta reteta este pentru 72 portii. O portie contine: 66 calorii, 2g grasime, 0g grasime saturata, 1g proteine, 1g fibre, 32mg sodiu si 12g carbohidrati.
Pofta buna!