De ce la slabire se recomanda mancare rece

Stil culinar 12.03.2019 dietetik
Multi se plang ca nu stiu sa gateasca si prefera sa manance in oras si acesta ar fi unul dintre principalele motive pentru care se ingrasa, iar altii iubesc sa gateasca doar ca nu dispun de timpul necesar si considera ca acest lucru este un impediment daca aleg sa tina o dieta ce presupune un meniu de respectat pas cu pas. Ei bine, nu este cazul sa-ti mai faci astfel de griji de acum inainte si asta pentru ca cea mai indicata mancare la slabire si mentinere este mancarea rece. Vei intelege de ce in randurile urmatoare daca le citesti cu atentie! Cert este ca daca testezi sfaturile noastre, vei ajunge sa ai rezultate frumoase fara pic de efort si asta chiar si cu un buget mic. In cazul in care te gandesti ca mancarea rece nu are gust prea placut sau nu este destul de consistenta, te inseli!
 
De ce nu o slabire cu mancare calda? Nu spune nimeni ca mancarea calda este exclusa cu desavarsire in curele de slabire. Spunem ca mancarea calda, ce consta in combinatii nesanatoase cu prea multe calorii poate afecta digestia atat de mult incat te vei simti cat se poate de vlaguit imediat dupa ce consumi masa. Pur si simplu te va lua somnul instant dupa o masa calda si consistenta. Se intampla asta pentru ca toata energia corpului se concentreaza catre digestie pentru a putea digera bombele calorice consumate de tine. Te trezesti si cu indigestie si flatulenta sau chiar constipatie daca consumi regulat astfel de mancaruri.
 
Cand se recomanda mancarea calda? Nu este cazul sa-ti schimbi parerea despre mancarea calda! Ea este exceptionala in sezonul rece, pentru ca intareste imunitatea si ne ajuta sa facem fata cu brio temperaturilor mult prea scazute. Daca alegem sa consumam mancare calda din cand in cand, sa avem grija sa fie la pranz sau la micul dejun, combinatiile alimentare sa fie cat se poate de simple si sanatoase, intr-o cantitate mica si cel mai important aspect, farfuria ta sa abunde in salata simpla de cruditati. De exemplu, o masa calda sanatoasa poate fi o supa de zarzavaturi sau o bruscheta calduta din legume cu putin parmezan sau cartofi rumeniti la cuptor cu o salata de rosii si castraveti.
 
 

Si totusi de ce laudam mancarea rece?

 
In primul rand, poti consuma la orice ora din zi si noapte mancarea rece si nu vei avea probleme cu digestia, nu te va obosi cronic si nu-ti va incetini metabolismul. Poate consta in garnituri abundente de combinatii simple de legume si verdeturi sau poate fi vorba de o masa in toata regula. Mentionam aici o salata de cruditati cu porumb la conserva, ciuperci champignon la conserva sau sotate la tigaie si racite sau fasole rosie sau neagra la conserva sau chiar naut la conserva. Mai consistent decat ai crede!
 
 
In al doilea rand, mancarea rece ofera cele mai rapide rezultate in ceea ce priveste slabirea. Mnacarea cruda poate fi la fel de consistenta si gustoasa ca si mancarea calda si nu te gandi ca ea consta doar in consumul de salate. Mentionam aici paste din legume precum zucchini, morcovii si castravetii obtinute cu ajutorul unui aparat special de taiere in spirala ca sa poti inlocui pastele clasice din comert, budinca din legume, supele crema din legume si chiar o portie de carne la grill cu multa salata. Vezi aici cum combini carnea cu legumele!
 
 
Mai exista un secret de a consuma mancare rece, sanatoasa , dar in acelasi timp consistenta si totusi sa nu ai probleme cu digestia. Iti sugeram sa gatesti legume la grill, cuptor sau prin fierbere, sa folosesti cat mai multe ierburi aromatice si condimente sanatoase si lasa sa se raceasca. Daca exista zeama, elimin-o si apoi amesteca ce ai gatit cu o portie generoasa de salata de rosii, ridiche roz, castraveti, varza, morcovi, zeama de lamaie, etc. 
 
 
Un exemplu in acest sens ar fi cartofii fierti cu care vrei sa prepari o salata orientala cat se poate de light. Scurge mai intai de apa cartofii, pune-i intr-un platou la racit, condimenteaza, decoreaza cu ierburi si apoi fa ce combinatii alimentare doresti, dar nu uita ca trebuie sa fie sanatoase la slabire.
 
 
Cine consuma mancare rece in fiecare zi, poate slabi numai intr-o saptamana 4-5 kilograme fara efort.
 
 
 
 
 

 

Tags:
slabire
mancare rece
mancare la slabire
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare