Dieta Slim Data

Dieta Slim Data este caracterizata printr-un cod al culorilor. Una avantaj al dietei este acela ca te va transforma intr-un foarte bun cunoscator al proprietatilor pe care le au alimentele, pentru ca te face intr-o oarecare masura un specialist in nutritia sanatoasa. Dincolo de gluma, dieta Slim Data este o dieta sanatoasa, de lunga durata, care te ajuta sa slabesti frumos si sanatos si care isi schimba stilul de viata in bine.

Alimentele sunt impartite dupa regulile dietei Slim Data in patru grupe:


- categoria verde care include legumele si supele de legume, fructe si carnea slaba, pestele si lactatele degresate de tipul laptelui si iaurturilor simple si cuprinde toate alimentele permise de dieta
- categoria portocalie care cuprinde sfecla, cerealele, branza de toate tipurile, ouale, fasolea si lintea si care trebuie consumate cu moderatie;
-categoria rosie care cuprinde pizza, salamurile si alte preparate prelucrate sau foarte in grasimi si care nu pot fi mancate decat rar si in combinatie cu alimente din categoria verde;
- categoria violet care cuprinde toate produsele care contin zahar, precum si alcoolul rafinat si care sunt interzise.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Dieta Slim Data interzice gustarile intre mese, ca o masura care impune controlul vointei asupra senzatiei de foame si impune respectarea cu strictete a celor trei mese principale ale zilei.

Dieta Slim Data are trei etape:


Pasul 1: dureaza 21 de zile. Fiecare masa, trebuie sa contina doua sau trei ingredientele din categoria verde si portocaliu.
Pasul 2: este faza de stabilizare si dureaza 15 zile. La fiecare masa: trebuie sa consumi un ingredient din categoria verde si doua ingrediente din categoria portocalie. Este posibila o exceptie de doua ori pe saptamana (dar nu doua zile consecutiv): respectiv un ingredient din categoria verde, unul "portocaliu" si unul din categoria rosie.
Pasul 3: corespunde unei bune igiene alimentare si dureaza 15 zile. Perioada cere ca la fiecare masa sa consumam cate un aliment din categoria verse si portocalie, fiind permis un aliment din categoria rosie o singura data pe zi.

Dieta Slim Data este o dieta de lunga durata, care trebuie respectata cu strictete. Perioada celor 21 de zile poate fi dublata pentru 42 de zile in cazul celor care vor sa scape de mai multe kilograme, dar dupa prima etapa de 21 de zile se aplica trei-patru zile de dieta dupa regula de la pasul 2, dupa care regimul pasului 1 se reia.  Dieta te poate ajuta sa slabesti intre 10 si 15 kilograme, fara sa te infometezi, pentru ca dieta nu impune restrictii in ceea ce priveste cantitatea de alimente consumate. Intre mese poti bea apa si ceai verde neindulcit. Este esential sa bei cel putin doi litri de lichide pe zi, din care un litru trebuie sa fie apa iar restul supa sau apa din fructe si legume.

Meniul dietei. Iata cum arata un meniu tip pentru fiecare din cele trei perioade ale dietei Slim Data.

 

Pentru prima etapa la micul dejun ai voie ceai sau cafea fara zahar, iaurt degresat cu doua lingurite de faina de ovaz si un kiwi. La pranz ai voie o salata de rosii cu o bucatica cat podul palmei de branza, pui la gratar cu andive coapte si o portocala. La cina poti manca o felie mica de tarta de cu legume, conopida la abur, o bucatica de branza si jumatate de grapefruit.

Pentru a doua etapa la micul dejun ai voie ceai sau cafea fara zahar, iaurt integral, o portocala si o felie de paine integrala. La pranz: o salata de orez cu ton si rosii. Ananas proaspat si un desert cu branza, iar la cina spanac in orice cantitate, un ou fiert tare si un desert cu mere, indulcit cu altfel de indulcitor natural decat zaharul.

Pentru pasul trei la micul dejun ai voie ceai sau cafea fara zahar, iaurt cu fructe (facut in casa si fara zahar), o felie de paine integrala si o lingurita cu miere. La pranz ai voie o supa de legume cu branza proaspata, o bucata de pui fript cu fasole boabe si un desert cu iaurt, fara zahar dar cu alt indulcitor natural. La cina ai voie o supa de ceapa cu crutoane si omleta, iar la desert mere scrie cuisineaz.com.

Acesta este planul dietei Slim Data. Cum ti se pare? Greu sau usor?

Tags:
Dieta Slim Data
calorii
dieta pentru scaderea in greutate
dieta sanatoasa
alimentatie sanatoasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare