Prepara micul dejun din timp

Suna ceasul, sar din pat, inchid alarma si mai inchi ochii putin. Cat sa ma fure somnul si sa nu imi dau seama cand trece timpul. Iar intarzii, iar ies val-vartej din casa si nu mai am timp de nici un fel de mic dejun. Ce sa mai mananci cand nici nu mai stii cu ce sa te imbraci ca sa fugi mai repede la job? Cum nu e indicat sa sari peste principala masa a zilei, prepara micul dejun din timp.

   

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

E atat practic cat si delicios, chiar daca il mananci rece si in mers. Prima sugestie are forma de smoothie sau de shake. Este un mic dejun extrem de usor de facut. Arunci ingredientele in mixer cu o seara inainte, pui compozitia in frigider si dimineata nu mai ai nimic de facut. A, ba da. Trebuie sa iti amintesti sa il iei de acolo.

Un alt mic dejun sanatos si rapid e reprezentat de batoanele energizante. Nu vorbesc insa despre cele din comert. Mai bine scutesti niste bani si aduci un plus de sanatate daca incepi cu o zi inainte sa coci o tava cu prajiturele cu cereale integrale. Furnizeaza proteine corpului tau care are nevoie de energie in fiecare dimineata.

Poti gati si frittata, de fapt e o idee foarte buna pentru cei care vor sa isi asigure micul dejun pentru mai multe zile. O faci duminica si o portionezi. Asezi bucatile in pungi de plastic si iei cate una in fiecare zi din frigider si o arunci in cuptorul cu microunde.

Clatite la micul dejun suna deja a vacanta. Dar ce ai spune daca le-ai manca in drum sper job sau chiar la locul de munca? Trebuie doar sa inveti sa le pastrezi la frigider. Se pare ca isi pastreaza gustul zile intregi. Secretul - dezvaluit de fitsugar.com- este sa le pui in congelator, separate de foi cu foi de ceara. Nu trebuie decat sa le incalziti la microunde si veti avea clatita perfecta.

E esential sa nu sariti peste micul dejun

deoarece da un branci metabolismului incetinit in timpul somnului.

 

Specialistii spun ca nu ar trebui sa intarziem mai mult de o ora cu micul dejun, dupa ce ne-am trezit si sa alegem alimente care contin fibre si proteine. Avem nevoie de ele pentru energie si mentinerea senzatiei de satietate pana la pranz.

Pentru mai multe idei de mic dejun va invitam sa aruncati o privire in sectiunea noastra speciala de retete.

 

Tags:
Prepara micul dejun din timp
micul dejun
oua
omleta
alimentatie sanatoasa
metabolism
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare