Sanatate si silueta

Sanatatea si silueta sunt doua deziderate care, incepand de la un punct incolo, depind unul de altul. Sanatate fara o silueta frumoasa, nu se poate, dar nici silueta fara sanatate nu prea merge.

Dietele si programele pentru mentinerea greutatii ideale le promit pe amandoua, dar cu adavarat si sanatate si silueta poti avea doar daca respecti, in fiecare zi, un stil de viata sanatos. Pe de alta parte este foarte greu, ca in ritmul vietii actuale sa ai un regim de viata ideal, dar daca incerci, cat de des se poate sa respecti regulile de baza ale alimentatiei, starea ta de sanatate se va imbunatatii considerabil, iar siluatea va avea de castigat... si se va subtia. Iar daca la toate acestea adaugi trei reguli fundamentale si sanatatea si silueta sunt garantate.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Limiteaza consumul de sare sau renunta la sare ori de cate ori poti face asta. Vei castiga sanatate si o silueta mai frumoasa. Mancam prea multa sare. Prea multe din alimente, mai ales cele procesate, contin cantitati uraise de sare. Ideal este ca, zilnic, sa nu depasim 2,3 miligrame de sare, dar cu toate acestea de cele mai multe ori consumam dublul sau triplul acestei cantitati. Efectele sunt hipertensiunea arteriala sau boli cronice ale rinichilor si, nu in ultimul rand, un factor agravant care duce la obezitate, prin stimularea depunerii de grasime. Reducerea consumului de sare iti va subtia talia in circa doua saptamani din momentul in care vei intelege ca sarea este buna in mancare doar in cantitati limitate.

Mananca mai mult peste. Cel putin 250 grame de peste pe saptamana. Carnea de peste are putine calorii si este foarte bogata in acizi omega 3, care ajuta la mentinerea unei inimi sanatoase. Somonul si pastravul sunt cele mai indicate soiuri de peste.

Evita grasimile "rele". Asta inseamna sa nu iti iei mai mult de 10% din aportul de calorii din grasimi saturate. Reducerea consumului de grasimi saturate cu doar 7 % scade semnificativ riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Asta inseamna sa consumi 22 grame grasimi saturate in cadrul unei diete ce presupune consumul zilnic a 2.000 calorii. Rezulta ca trebuie sa limitezi consumul de carne rosie, branza si unt, cele mai bogate surse de grasimi saturate recomanda Prevention.com.

Respectarea acestor trei sfaturi face ca sanatea si silueta ta sa fie in perfecat siguranta.

Tags:
sanatate si silueta
sare
calorii
obezitate
dieta pentru scaderea in greutate
peste gras
grasimi
colesterol
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare