Solutia durerilor de spate

Afectiuni 15.07.2011 Otilia Ignat

De cate ori ai auzit: "stai drept!". Se pare ca aceasta este solutia durerilor de spate. Pe de alta parte intr-o pozitie frumoasa, cu spatele drept si umerii trasi spre spate, sta o intreaga filozofie de viata nu numai solutia durerilor de spate. Deci, stai drept!

    

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Un studiu publicat recent de Jurnalul de Psihologie Social-Experimentala sustine ca printr-o postura dreapta, scade senzatia de durere de spate. Studiul mai arata ca oamenii care stau drepti se simt dominanti si mai puternici.  In cadrul studiului, 89 persoane au fost incurajate fie sa adopte o pozitie dreapta, cu umerii cat mai in spate si cu pieptul inainte, iar altii o postura umila, cu spatele incovoiat, cu mainile si picioarele incrucisate. Cand au spus ca pozitia devine dureroasa, presiunea sanguina le-a fost verificata, observandu-se ca cei in care stateau drepti erau intr-o stare mult mai buna.

Receptorii de la nivelul musculaturii transmit permanant creierului care este pozitia corpului, iar cand stai drept creierul intelege ca totul este sub control, chiar daca adevarul nu este acesta. Umerii lasati , in schimb, inrautatesc situatia.

O pozitie corecta nu este doar frumoasa, ci si capabila sa-ti cresasca nivelul de testosteron si sa-l scada pe cel de stres. In plus, o astfel de postura scade senzatia de oboseala si previne durerile de spate, scrie Huffington post.

Solutia durerilor de spate si a unui tonus pshic bun este evidenta: stai drept!


 
Tags:
solutia durerilor de spate
pozitie
fitness
testosteron
stres
tensiune arteriala
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare